Thursday, March 28, 2013

Hang Out Together (D403)

Assalamualaikum guys :)

How are you today ? Are you fine or just okey ? Or maybe you’re in trouble mable. Chewaaaaahhhh, speaking BI bha dia. Untuk latihan effective speaking bha, ndak lama lagi. So, praktis lah, kan ada quote yang mengatakan “PRACTICE MAKE PERFECT”. By the way, jangan tanya or ask me kenapa lambat update blog? The first and important reason is “I’M A STUDENT”. Eh, bukan student banyak masa kah nak update blog, kan you’re all semua always depan laptop? Eyaps, memang student ada banyak masa tapi masa tue telah dibahagi-bahagikan untuk pergi ke kelas, buat assignment, pergi ke kokurikulum, pergi ke gim dan seumpamanya. Life as a student is not like you think, sometimes it’s look easy and sometimes it’s harder until you’re just want to resign as a student. But the moment in our life is during our study life at university. Sebab setelah kita habis belajar, kita akan bekerja, berkahwin dan ada tanggungjawab sendiri terhadap keluarga sebagai seorang suami dan bapa. Owh ya, kami depan laptop sebab nak buat assignment or cari maklumat. And also aku belum bayar Wi-Fi Maxis aku, so account pun ditutup buat sementara waktu… Hihihihi, my bad. Tapi nanti aku pergi bayar, okey. Wi-Fi di kolej ada problem, maybe dalam 2 atau 3 minggu baru settle. So, kalau nak online pun, terpaksa pergi Computer Centre (CC).

Cukup tak aku membebel, hahahaha. Aku lupa dah nak cerita apa tadi dalam blog ni, aku dah siap-siapkan fikirkan tajuk yang sesuai yang mahu dimasukkan dalam blog tapi terus lupa pula bila membebel-bebel. Okey, takpalah, nanti aku fikirkan balik. Pada 26.03.2013 bersamaan hari Rabu, semua ex-roomates janji nak berjumpa. Perjumpaan nie secara tiba-tiba tanpa ada perancangan, just want to hang out sama-sama. Actually aku buat ada buat status di FB, just tag nama-nama ex-roomates. Konon nak lepaskan rindu. Hahahaha. Ex-roomates pun mula berkomen-komen, so aku janji dengan Wan mahu jumpa ngan dia hari Isnin tu tapi dia cakap dia ada meeting di kolejnya. So, dia cakap jumpa ari Selasa malam, aku pun okey jaklah. Then, Najib tiba-tiba komen “jumpa tak ajak”. So, kami 3 orang decide better jumpa ngan semua ex-roomates. Tapi Man pulak tak dapat datang sebab dia meeting pulak malam Selasa tu. So kami-kami (Addy, Najib, Wan, Asrul dan Hanif) jaklah yang berjumpa di kedai Che Don.

Time ni Asrul yang ambil gambar kami. Muahahaha, kesian dia.
 (Addy, Najib, Wan dan Hanif)


My bestfriend, coursemate and ex-roomate yang aku paling rapat, Najib Danial.


Then, kami pergi kawasan kolej untuk snapshot gambar kami beramai-ramai
sebab semua malu mahu bergambar time di luar kedai tadi.



Memang best & happening dapat hang out bersama ngan ex-roomates except for Asrul sebab dia 1 kolej dan 1 bilik dengan aku lagi. Najib sekarang ni duduk luar bersama dengan senior-senior Masscom, tapi kalau ada kelas, dapatlah jumpa ngan dia sebab kami 1 kelas kan sampai habis belajar. Wan dan Hanif sekarang duduk Kolej Teratai sebab Wan join SUKSIS & Hanif pulak join PALAPES. Man pulak sekarang tukar dah tempat studynya, dia pindah ke UiTM Puncak Alam sebab kos diorang pindah ke sana. Untuk Man, jangan jeles ya, kami dapat berjumpa for the 1st time, nanti kita plan lagi hang out sama-sama. Okey, that’s all. Malas nak fikir-fikir ayat yang bombastik. Bye.

No comments :

Post a Comment