Saturday, April 20, 2013

Mid-Term Break !

Assalamualaikum :)

Nampaknya mid-term break aku akan berlangsung di bilik jak. Kenapa Addy ? Bila semua orang dok tanya dengan kawan-kawan yang lain bila balik ke rumah masing-masing, dan pulak aku akan start diamkan diri until tiba giliran aku ditanya. Bila ditanya, aku akan menjawab dengan sejujurnya sambil mata bersinar-sinar, dengan muka sok-sok suci.

"Aku tak balik cuti mid-term ni"

Dengan muka yakin aku menjawab soalan tu. 
Tapi bila aku jawab dengan soalan yang dorang berikan kepada aku, mulalah bertubi-tubisoalan lagi dorang tanya dengan aku.

Addy, napa tak balik Sabah ?
Ko tak balik, jadi ko stay mana ?


2 soalan jak pun dorang tanya dengan aku, kira bertubi-tubi bila ramai orang tanya soalan yang sama. So aku pun ikut jaklah skema jawapan yang aku sediakan untuk diri aku bila orang tanya soalan sebegitu. Alasan yang aku bagi pun kira munasabah jugaklah. Contohnya seperti ini :

Malaslah nak balik, habis mid-term break nie 
ada test subjek nielah dan bla... bla... bla...

Aku kan S.U.R.V.I.V.O.R, boleh independentlah...
Tak perlu risau pasal aku... 
Chewwah, bertrep kuat dan bla... bla... bla...

Nanti Final-Sem break pun aku balik jugak, 
so taklah membazir sangat duit, 
better aku jalan-jalan sekitar sini sambil bla... bla... bla...


Macam budak nielah aku termenung jauh bila fikirkan pasal ASSIGNMENT yang berlambak-lambak... Huhuhuhuhu (T_T). Ndak pa Addy, be strong. You can Do it, Yes, You Can ! Kata-kata motivasi untuk diri sendiri, chewwwwaaahhh :P. Tapi terharu jugak mak nok sebab dorang prihatin dengan aku, siap mengajak stay di rumah dorang lagi. Tapi aku lebih prefer stay di kolej sebab banyak assignment yang aku kena siapkan. Fuuuuhhh -_-. Biasalah STUDENT UNIVERSITI lah katakan, konon :P. By the way, HAPPY HOLIDAYS GUYS. Okey, gua chaw dulu. Bubye :)

8 comments :

  1. Assignment kat lowyat kannnn. Heeeee. Peace yo! ^^v

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha, sekejap jak pun temankan kawan pg sana..:) balik buat assignment...

      Delete
    2. Okay. Takpela cmtu. Kena manage mase btol2 la kan. Baru boleh mcm addy. Jalan boleh, assigment pun siap. Heee.

      Delete
    3. eyaps... tapi lg better kalau assignment siap dulu...boleh jalan2...

      Delete
  2. Haha.. Biasalah tu.. hidup perantau.. Samalah kita. :)

    ReplyDelete