Monday, June 10, 2013

Busylazy Week :)

Assalamualaikum guys :)

Alhamdulillah, Allah memberikan aku untuk terus hidup atas dunia ni. Insha-Allah aku ada masa untuk update blog aku. It's have been 2 week I didn't see my blog. Muahahahaha :P. Busy dengan assignment tapi alhamdulillah dengan pertolongan Allah S.W.T dan kawan-kawan, assignment dapat di"settle"kan. Sekarang nie bermulalah demam-demam final examination untuk mahasiswa-mahasiswa degree, master dan PhD universiti seluruh Malaysia, kalau tak silap aku lah. Hehehehe :P. Tapi UiTM belum lagi start exam macam universiti lain, sebab tulah kami lambat balik ke rumah masing-masing. Budak lain U lain dah start cuti, baru kami nak start final exam. Memang mantap kan >_< ! Memang jeleslah tahu kawan-kawan balik awal ke rumah masing-masing, tapi ndak pa, I can do it.

By the way, TAHNIAH ! Good luck dan selamat menjadi mahasiswa kepada pelajar-pelajar SPM yang dapat masuk ke IPTA, IPTS, SPA, Politeknik, Asasi (Foundation), Diploma. Rasakanlah menjadi seorang mahasiswa, semoga tabah dan cekal sepanjang belajar di tempat orang atau di tempat sendiri. Ayat-ayat yang menakutkan macam institusi pengajian tinggi nie ngeri betul, ngeeeee :P. Tapi honestly, kuatkan semangat kamu sebab di universiti nie ndak sama sudah macam di sekolah, semuanya disuap oleh cikgu tapi di universiti, lecturer suap sikit jak, yang lainnya kau suap sendiri. Memanglah kalau nak berjaya, kenalah rajin. Kan, kan, kan (*angkat-angkat kening :P). Okey, malas nak taip panjang-panjang, nanti kamu tahu jugak sendiri macam mana keadaan di universiti.

Kita kembali ke pangkal jalan, tiba-tiba pulak hati nie mahu bagi ucapan tahniah dengan mahasiswa baru, kerek gitu (*eh, tiba-tiba pulak cakap KL :P). Hahahahaha, well kan da senior padahal baru part 2 atau semester 2 tapi gaya kalah budak sem 5. Ngeeee :P. Okey, okey, okey, relaks. Start from now ada lebih kurang 2 minggu jak lagi before aku beralih ke final exam. Risau memang risau tapi still ndak ulang kaji, macam manalah kau mahu skor, Addy ? Honestly, aku memang risau tapi stay calm and start which one is more important. Kalau gelabah, susahlah. Memang ndak boleh berfikirlah atau start mana-mana kerja. By the way, nie assignment for Graphic and Creative Design, kami semua diminta untuk buat cover magazine. So, aku choose majalah GQ sebagai cover magazine aku. Hahahahaha. Just look the picture below. 

This is real cover magazine :D


Then, I'm changed and become cover magazine. Hahahahaha :P


Ini hanya assignment, aku bukan terer sangat edit gambar nie tapi this is the best shoot yang aku boleh bagi, harap-harap lecturer bagi markah yang sesuai dengan hasil usaha aku nie. Muahahahahaha. Okey guys, that's all for today.

4 comments :

  1. Nice c0ver :D Gudluck utk final ..

    ReplyDelete
  2. nice magazine tu punya cover . Moga dapat marka yg sesuaiii. Best of luck untk final ko :)

    ReplyDelete