Friday, May 24, 2013

Cuti Lagi :3

Assalammualaikum guys :D

Cuti lagi, lagi lagi cuti, UiTM nie asyik cuti jak. Hahahahaha, kerja aku merungut jak. Kalau tiada cuti, membebel pulak sebab masa dibagi rehat untuk student. Kalau ada cuti pulak, membebel jugak sebab kali-kali cuti. -_-, begitulah student kan. Sila jangan tipu diri anda, mengaku jak yang anda pun begitu kan. Tapi cuti kali nie sempena cuti Hari Wesak, Pesta Kaamatan untuk Sabahan dan juga Hari Gawai untuk Sarawakian selama 1 minggu start dari 24  Mei - 2 Jun. Kira lama jugak kan. So, aku as usual tidak balik ke Tawau tapi akan stay di kolej selama seminggu. Biasalah, anak perantauan kan :D. Konon-konon survivor di tempat orang, padahal mengeluh dan sedih jugak ndak dapat balik rumah. Menyampah. 

Okey, stop bercakap mengenai balik-balik rumah nie, bikin sedih jak. Better aku cerita mengenai aktiviti yang bakal aku ikuti selama 4 hari di Johor. Aku ndak taulah macam mana aktiviti nie, tapi kalau dibaca tentatif program nie lebih kepada alam sekitar. Nantilah kalau habis aku balik dari program nie, aku akan ceritakan semuanya dari A - Z mengenai program nie. Okey dokey. Program tue bermula pada 25 - 28 Mei 2013, 4 hari 3 malam lah program tue dijalankan. Harap-harap program tue best dan tidak mengecewakan aku sebab nanti aku salahkan pulak program tue sebab program tue aku ndak siap assignment, baru timbul rasa menyesal ikut program tue. Aku ndak mahu begitu, kesian orang yang merancang program tue, kan. 

Bercakap mengenai assignment, assignment opcosnya berlambak. Habis cuti nie, aku kena submit 6 assignment tapi nie semua assignment grouping kecuali satu jak bukan yang mana kami kena design bulat-bulat magazine yang ada di pasaran dan gantikan dengan gambar kami, maksudnya di sini, kami lah yang menjadi cover untuk magazine tue, muahahahaha. Untuk yang individual, semuanya sudah submit. habis cuti nie, kami ada masa selama 3 minggu 4 hari jak lagi untuk study. 3 minggu untuk sesi kuliah dan 4 hari untuk minggu revision. Lepas tue, cuti semester. Tapi yang sedihnya, kami start exam pada 26 Jun 2013 dan pada masa tue pulak, budak-budak U lain dah habis exam. Dorang dah bersorak-sorak horey-horey balik ke rumah tapi kami pulak berteriak-teriak dengan soalan-soalan exam yang pastinya "killer" question. Muahahahahaha. Ndak pa, kami boleh harungi semua nie.

By the way, kepada semua warga UiTM, selamat bercuti dengan assignment-assignment anda yang berlambak-lambak. Jangan lupa siapkan dan hantar pada waktu  yang ditetapkan oleh lecturer. Nanti ndak diterima, baru menyesal. Hahahahaha, peringatan untuk diri sendiri jugak. Happy holidays :D.


By the way, gambar nie bukan aksi lucah, okey. Fahami mesej yang disampaikan, okey. Bukan nak bagi tunjuk boxer tue tapi time tue tengah betulkan seluar tue tapi aku suka gambar nie sebab itulah aku masukkan. Muahahahaha. Jangan fikir-fikir yang bukan-bukan dan sesiapa yang ambil gambar nie dan edit gambar nie. Memang nahaslah. Aku bukan marah nie tau tapi tegas. Plagiarism can happen everywhere. Ndak taulah betulkah ayatku nie, aku main hantam jak taip nie. Okey dokey, that's all for today. Once again, selamat bercuti.

Monday, May 20, 2013

My Wishlist Still In Proceed

Assalamualaikum guys :)

So how your holiday's ? Kalau budak-budak U mesti dipenuhi dengan assignment yang berlambak-lambak ditambah lagi dengan sikap pemalas yang melekat dalam diri tue, memang ndak siap-siaplah assignment tue :3. So, rajin-rajinkanlah diri kita untuk menyiapkan assignment yang berlambak-lambak sangat tue, muahahahaha. Teguran untuk diri sendiri jugak. By the way, dah masuk 2 bulan dah aku meninggalkan rumah yang tersayang di Tawau. Ndak pa, insha-Allah cuti semester nanti, aku balik dengan selamatnya sampai di rumah dan berguling-guling di atas katil aku sampai aku terhempas ke bawah, baru aku stop -_-. Hahahahaha, saja jak gurau. Gila apa aku mahu berguling sampai terhempas baru mahu stop, menyakitkan badan jak. Kalau tough tadi ndak kisah jugak tapi sudahlah badan kurus kering, bersemangat jugak mahu berguling -guling sampai terhempas (*ayat yang sama berulang-ulang :P).

Sudahlah cuti mid-term pada 20 April - 28 April aku ndak balik, nanti ada cuti lagi bulan 5. Bermula dari 27 Mei - 2 Jun pun aku ndak balik. Well, I'm a survivor but not a predator, okey ! Muahahahaha. Kalau aku balik Tawau sekali pun, bukan ada buat apa-apa jugak, paling-paling pun stay di rumah jak layan Facebook, Twitter dan sebagainya. So better aku stay di kolej jak buat assignment, study, study, study dan study dan berjalan-jalan ke Kota Kuala Lumpur kalau ada duit lebih daripada aku membazirkan duit beli tiket kapal terbang, better aku gunakan duit tue untuk berjalan-jalan di sekitar semenanjung, itu pun kalau ada lah. Hihihihihi. Sila baca tajuk entry di atas, mesti kamu semua ada wishlist kan. Ala, konfom mesti ada punya, kan. But wishlist aku masih difikirkan lagi. Bukan tiada, ada tapi mungkin terlalu banyak dan belum ada yang spesifik lagi. So, aku belum boleh buat wishlist aku lagi tapi jangan risau nanti aku akan update mengenai wishlist nie, okey ! Baru nak listkan apa wishlist aku, muahahahahaha. 



Begitulah muka aku listkan wishlist aku dan memikirkan apa yang betul-betul aku nak capai untuk masa terdekat, masa terpanjang dan sepanjang tahun 2013 nie. Mudah-mudahan apa yang aku wishkan untuk tahun berjalan dengan lancar dan kalau tidak dapat dilaksanakan, insha-Allah aku akan bawa ke tahun hadapan until wish aku tue tercapai. Rasanya itu jak aku nak tulis, malas mahu tulis panjang-panjang sebab tiada idea aku mahu mencarut untuk entry kali nie. Selamat hari Isnin dan mulakan hari kerja anda dengan doa dan kepada budak-budak universiti, ndak lama lagi kan cuti selama seminggu, siapkan assignment yang berlambak-lambak supaya cuti dapat dimanfaatkan dengan sebaiknya dan tidak terpinga-pinga habis cuti nanti. Okey, jangan lupa study, ndak lama lagi exam untuk final.

Majlis Penutupan SUKOL 2013

Assalamualaikum guys :)

Alhamdulillah majlis penutupan SUKOL 2013 telah sempurna dirasmikan oleh Datuk TNC UiTM. Setelah berhempas pulas dengan SUKOL selama hampir 2 minggu, akhirnya SUKOL telah melabuhkan tirainya. Tapiu aku tidaklah berhempas pulas sangat, tapi kawan-kawan aku yang lain dan peserta-peserta yang mengikuti acara-acara SUKOL sebab aku hanya menguruskan bahagian Larian Malam SUKOL yang berlangsung pada 16 Mei 2013 pada pukul 6.00 p.m. By the way, aku dapat wrong information mengenai larian tue, aku ingatkan jam 8.00 p.m baru start Larian Malam SUKOL, sudah terang lagi bersuluh perkataan "MALAM" dalam ayat tue. So, aku expect mesti Larian Malam SUKOL nie akan diadakan pada waktu malam. Tapi ndak palah, apa boleh buat ? Salah diri aku jugaklah sebab tidak "alert" dengan  makluman semasa. Okey, stop bercakap or bercerita mengenai Larian Malam SUKOL. Aku mahu cerita pasal tajuk di atas nie iaitu mengenai " Majlis Penutupan SUKOL 2013".

So, kami semua berkumpul di Stadium UiTM dalam pukul 8.00 lebihlah gitu. Time pergi tue, aku ikut dengan Iman, budak bilik aku pergi ke stadium tue naik motor. Time kami sampai tue, semua kontinjen daripada setiap kolej dah berbaris. Terpinga-pinga jugak mencari di mana  kontinjen Kolej Meranti, nasib baik bila MC tue sebut Kolej Meranti, semua budak-budak kolej bersorak dan berteriak-teriak. So, nampaklah kelibat budak-budak kolej.


Gimik yang dibuat semasa majlis penutupan tue. Helikopter yang bawa "banting" tue, lama kena tunggu sebab take time untuk "banting" tue jatuh ke bawah. Tunggu punya tunggu, akhirnya jatuh jugak. Nasib baik aku sempat capture, bangga sikit :P. by the way, kesian komander-komander yang terpaksa berdiri jak time perbarisan tue. Ndak pa, aku tahu kamu strong dan gigih bekerja :D. Hihihihi :D.


Bersama dengan senior aku, Harun. Sarawakian, okey. Macam-macam mimik mukalah kami buat dengan muka innocent dan muka tak tahu malu. By the way, abaikan kening aku yang secara tiba-tiba menjadi panjang. Actually, aku bersihkan muka aku tue daripada cat tue, aku ingatkan semua dah bersih. Bila tengok-tengok gambar balik, baru perasan yang kening tue bertambah panjang. Salah orang lain sebab time aku bersihkan tue cat, aku tanya ngan budak-budak nie "Ada masihkah cat di mukaku ?", dia cakap "Tiada, bersih dah". Bersih apanya kalau kening aku pelik. Kalau malas dah membaca entry nie, just roll your mouse and see all the pictures, then go away. 






Bersama dengan Pengetua Kolej Meranti, Encik Irwan Zakaria yang sangat-sangat sporting dan baik. Bukan  bertujuan untuk mengampu ya tapi memang betul. Pengetua dan staff-staff lain yang banyak membantu kami semasa berlangsungnya SUKOL nie. Even bukan juara keseluruhan tapi bestlah sebab dapat hangout dengan kawan-kawan yang lain dan berkumpul beramai-ramai. Memang daebak !



Saja nak buat gimik sekejap, konon-kononnya nak lari untuk SUKOL. Muahahahaha. Ndak pa, tahun depan boleh cuba lagi bila ada SUKOL lagi. Hahahahahaha. Semangat berkobar-kobar time pakai windbreaker nie. Time sampai di kolej, baru berpeluang pakai windbreaker nie.


Time habis jak majlis penutupan SUKOL tue, pengetua kolej kami suruh kami semua pergi ke dewan untuk ambil makanan. So, makanan yang disediakan oleh pihak Kolej Meranti ialah Kentucky Fried Chicken (KFC). Saja nak eja panjang-panjang. Bagi ayat padat sikit. Muahahahaha. Thank you so much pihak Kolej Meranti sebab spend kami makan KFC. Time dapat jak KFC, semua diam dan khusyuk makan. Eyalah, sudah tadi di stadium berteriak-teriak macam apa jak, tenaga pun hilang. Bila dapat makanan, bunyi mulut mengunyah jak didengar. Hihihihihi. 


KFC yang so yum-yummy.



That's all for today. Sorrylah guys. Actually aku mahu update semalam tapi oleh kerana terlalu penat dan masalah line internet. Aku terpaksa simpan jak story nie. Sekarang pukul 4.52 a.m. Baru aku mahu melabuhkan badan di atas katil yang dari tadi memanggil-manggil aku. By the way, sorrylah kalau cerita nie tunggang langgang sebab aku kejap-kejap tidur sambil buat karangan nie. Muahahahaha. So, malas nak scroll balik dari bawah sampai ke atas dan malas nak betulkan tatabahasa aku. Just want to say, Good Morning, Monday.

Thursday, May 9, 2013

Galeri Kuala Lumpur

Assalammualaikum guys :)

Hari nie aku update cerita yang telah lama tertinggal dalam blog nie, aku just save and buat entry lain, ndak tahulah kenapa aku malas betul mahu menaip pasal tajuk nie. Tapi alhamdulillah hari nie terdetik jugak di hatiku mahu menaip di blog nie. Muahahahaha :P. Baru nak terhegeh-hegeh buat balik pasal cerita nie. Actually pada cuti Mid-Term yang lalu bersamaan hari Khamis, tarikhnya aku lupa dah bila. Malas nak tengok balik tarikh gambar nie diambil :3. So, aku & Alif pergi ke Galeri Kuala Lumpur yang terletak di Kuala Lumpur, eyalah, takkanlah Galeri Kuala Lumpur terletak di Kuala Kangsar kan. First, Alif nak minta tolong teman ambilkan gambar untuk assignment dia tapi bila dah lupa arah tujuan, macam-macam jak tempat yang dipergi. Memang kita begitulah selalunya, niat mahu buat kerja, tapi bila tengok benda lain, niat dah menyimpang :3. Kan, kan, kan :P. Time tue kami just jalan-jalan & fikir nak take shoot di mana ? 

Tapi bila nampak Galeri Kuala Lumpur, masuk dululah, lama lagi, sempat jugak nanti ambil gambar. Sudahlah masuk pun "PERCUMA", siapa yang tak mahu masuk kanm rugilah :P. Tapi bila masuk galeri tue, memang excitedlah, bukan excited apa tapi terasa best sebab tengok hasil-hasil karya orang dipaparkan. Amazing :D. Muahahahaha. I'm telling the truth even I laugh. Kalau tidak percaya, kamu pergilah tengok sendiri dan alami semua tue. Antara perkara yang menarik perhatian aku ialah gambar di bawah nie. Perkataan KUALA LUMPUR tue dibuat menggunakan mentol lampu dan bagi aku sangat-sangat kreatif, lebih-lebih lagi benda tue dilekat di atas siling. Memang mantaplah :D. By the way, susah tau mahu capture gambar KUALA LUMPUR nie, kalau boleh baring time ambil gambar, aku akan baring tapi nasib baiklah aku dapat sudut yang cantik untuk ambil gambar nie, credit untuk diri sendiri :3. Beli SNICKERS untuk diri sendiri, muahahahaha :P.



Then, kami jalan lagi pergi ke tayangan video mengenai Kuala Lumpur, apa tempat-tempat menarik yang terdapat di Kota Kuala Lumpur. Tayangan tue berlangsung selama 1 minit dan masuk adalah "FREE", so tidak rugi kalau anda semua masuk ke dalam dan tengok tayangan video mengenai Kuala Lumpur, sedikit sebanyak membagi anda semangat untuk berjalan-jalan di sekitar Kuala Lumpur. Masin dah lidah aku kali-kali sebut Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, kan lagi senang sebut jak KL :3. Please queue here and silent !


Nie adalah model kecil KL, infrastruktur yang semakin berkembang dan berkembang. Cubalah Tawau macam begini kan, insha-Allah 10 tahun akan datang, amin. Harap-harap berubahlah bandar Tawau tue menjadi macam bandar KL. Gumbira jugak hati nie kalau balik ke Tawau, ada jugak tempat-tempat lepak yang baru dan besar. Tapi kalau 10 tahun akan datang, umur aku dalam 30 tahun ++ dah, maybe berumahtangga dah time tue dan beranak-pinak. Amboi tinggi pulak angan-angan tue. Tak salah kan berangan-angan cuma jangan jadi macam Mat Jenin. Okey ! Nice model of KL. Aku tabik springgggg :3.




Habis jak tayangan video tue, kami turun balik ke bawah untuk tengok-tengok souvenir, honestly memang banyak souvenir di sini dengan harga yang berpatutan. That means kita semua mampu beli kalau ada duit tambahan. So kalau nak pergi ke galeri nie, sediakanlah duit dalam RM50 -RM100 untuk membeli souvenir yang menyebabkan mata anda menjadi rambang dan kalau dicucuk guna jarum pun,masih jugak tetap rambang. Muahahahahaha :P. Saja nak ambil gambar berdua, memandangkan tiada siapa yang boleh tolong ambilkan gambar bersama, terpaksalah bergambar depan cermin.  Muahahahaha :P.


Nie adalah antara souviner yang terdapat di galari tue, bolehlah usha-usha gambar-gambar yang sempat aku tangkap. So, just scroll mouse anda ke bawah untuk melihat gambar-gambar tue, so at least kamu tahu apa souvenir yang dijual di sana. Boleh shopping-mopping nanti. Huhay :D. Kalau banyak duit, belilah apa yang kamu suka tapi kalau nak save bajet, belilah 1 or 2 souvenir buat kenang-kenangan dan sebagai tanda kamu telah menjejakkan kaki ke Galeri Kuala Lumpur.







Selamat Datang ke Kuala Lumpur City Gallery, sorrylah banyak barang yang aku hold time tue, actually aku nak pergi UKM lepas tue, so aku bawalah barang yang aku perlukan masa di sana. Siap dengan beg laptop dan beg belakang yang beratnya bukan alang-alang tapi aku kan kuat :3, boleh jak bawa beg tue, ala 2 beg jak pun. Simple the mimple dressing aku. Cukup senang untuk berjalan kaki sambil menikmati peluh yang membasahi badan dan pemandangan KL yang menakjubkan. :D.



Okey, arigato hozaimas. 
Terima kasih dan datang lagi (*ayat tambahan sendiri :P).


So, jangan lupa berkunjung ke Galeri Kuala Lumpur, tidak sia-sia kalau berjalan ke situ. Kalau ada masa, datanglah ke galeri nie dan nikmati segalanya, cheeewwaaaah, ayat meng"ayat", muahahahahaha. So, it's all depend kepada kamu nak datang or not. Mana boleh paksa kalau orang tidak mahu pergi kan. So, make your own choice and decide. Selamat berjimba-jimba dan berlari-lari ke Galeri Kuala Lumpur.Okey. That's all for today guys. Wasalam :)

Sunday, May 5, 2013

Malaysia International Book Fair at PWTC

Assalammualaikum guys...

Baru dapat update blog nie lagi setelah sekian lama menghilang.So, hari nie aku akan sharekan pengalaman aku semasa berada di Malaysia International Book Fair pada hari Jumaat baru-baru nie.Honestly, nie 1st time aku menjejakkan kaki di PWTC. Sebab selalunya kalau berjalan pergi Berjaya Times Square, Midvalley dan Masjid Jamek yang sememangnya familiar ngan akulah untuk ber"shopping" baju-baju yang murah jak. Mak nok tak mampu nak beli yang mahal-mahal macam TOPMAN, ZARA, UNIQLO dan seumpamanya...Hanya mampu beli baju-baju di Brand Outlet, F.O.S, Giordano dan seumpamanya, itu pun tunggu sales jak baru beli. Okey-okey, berhenti cakap pasal shopping-shopping baju nie, kita cerita pasal shopping-shopping buku yang lagi bermanfaat kepada diri kita. Cheewwwaaaahhhh, statement kau, kelas gitu !

Malaysia International Book Fair (*MIBF) berlangsung di PWTC selama 10 hari (26 April - 05 Mei 2013). Bermula dari jam 10.00 pagi hingga 9.00 malam. So hari nielah last dha book fair tue berlangsung di PWTC. So, aku pergi bersama dengan kawan aku perempuan Najwa dari kelas minor yang sama iaitu "PUBLISHING". 1st ingat dia bawa kawannya pergi bersama ke PWTC tue. Rupa-rupanya  tidak, sama jugak macam aku, tak tahu nak ajak sapa. Groupmates aku semua ada hal masing-masing. So, aku yang tiada hal nie pergilah mencari hal dan menyibukkan diri di PWTC tue. Saja nak menyemak suasana di sana, mana tau boleh samun beberapa buah buku kan. Berguna jugak untuk diri aku, weiiihhhh :P.

So, kami berdua memang 1st time naik LRT pergi sana tapi Najwa pernah pergi book fair tue tapi time tue dia naik kereta ngan kawannya pergi sana. Yang aku pulak, 1st time pergi ke sana, so pasal laluan tue aku kureng sikit kalau naik LRT. Tapi nasib baik ada MAP laluan yang berguna dan memudahkan lagi perjalanan kami. Dalam KL Sentral tue pun boleh sesat sebab bengang nak naik LRT atau KTM untuk pergi ke PWTC tue, so we choose to take LRT sebab direct sampai ke PWTC LRT station dan dalam bas tadi pun, jalan sesak gila. Kurang atau lebih 1 jam duduk dalam bas dari Shah Alam ke KL Sentral disebabkan oleh kesesakan lalu lintas. Kan time tue orang berpusu-pusu balik ke negeri masing-masing untuk balik mengundi, so jalan pun sesak. Tapi aku tak tahu sangatlah sebab time tue aku tidur dalam bas, nikmatnya tidur walaupun tidaklah selesa sangat tapi oleh kerana penat sudah menguasai, konfomnya aku akan tidur :P. Tadaaaaaa, here we are ! On the way go to PWTC. Semangat berkobar-kobar macam orang sakai. (T_T) sobs, sobs, sobs.


Nasib baik aku sempat jugak pergi ke book fair tue, aku bukan pergi untuk suka-suka tapi untuk mencari publisher yang menerbitkan buku fiksyen @ fiction. Alhamdulillah, berjaya jugak aku mencari publisher yang menerbiktan buku-buku fictions. Insha-Allah dalam masa terdekat nie kami (groupmates) akan interview publisher tue, dalam masa terdekat, terdekat, okey ! So, first time masuk tue, mata dah rambang nak cari buku apa yang ingin dibaca, konon-kononnya nak menjadi seorang ulat buku dan menjadikan amalan membaca sebagai amalan dalam kehidupan, kononnya. Tapi ndak tahu jugaklah sebab mutakhir nie, aku suka membaca buku, maksud aku, novel-novel, buku-buku keagamaan dan komik-komik yang menjadi tatapan mata aku tapi kalau baca buku subjek kos aku, memang ndaklah jawabnya. Makin mengantuk jak kalau aku membaca. Muahahahaha :P.

So, time berjalan-jalan ke booth-booth publisher buku, aku terjumpa booth nie.  #JelajahLejenFixi. Memang excited gila lah sebab terjumpa booth nie, padahal buku-buku Fixi nie boleh didapati di MPH or others book store, cuma time tue ada goodie bag dan baju-baju Fixi menjadikan salah satu tarikan jugak. Rasa macam mahu grab jak semua buku di booth Fixi tapi oleh kerana bajet yang tidak menyebelahi aku, aku pun beli 1 buku dari booth nie dan berjumpa dengan publisher buku nie, siap minta kad lagi bagi memudahkan untuk menghubungi dorang. Sebab aku choose publisher Fixi nie sebagai kajian untuk assignment aku, sesuai dengan tajuk publishing grouping aku iaitu, fiction books.

Sempat juga aku take pic booth Fixi nie, by the way, sekiranya anda berminat nak baca buku-buku terbitan Fixi nie, kamu boleh buka Facebook Fixi dan memilih buku apa kamu berminat dan boleh order sekali di Facebooj Fixi nie. Senang kan ? So, tak perlu susah pergi ke kedai untuk beli buku sekiranya diri anda menjadi pemalas untuk berjalan. Hee :P.
Selesai jak urusan aku di booth nie, aku & Najwa pergi me"round" lagi, eyalah bukan setakat local publisher tapi international publisher pun ada tau tapi aku ndak alert sangat pasal international publisher tue sebab kebanyakkan buku-buku dorang lebih kepada akademik, so I'm far, far too far from that kind of readers. Muahahahaha :P.


Okey, nie pulak time aku di booth Gempak Starz. Macam-macam komik menarik perhatian aku. Tapi aku just pilih 1 jak buku komik, iaitu Lawak Kampus : Friends Edition. Siap boleh conteng-conteng lagi di dalam buku ngan kawan-kawan sebagai moments bersama. Nice :D. Lagi satu, kertas yang digunakan untuk buku special sikit daripada buku-buku Lawak Kampus yang lain sebab buku nie guna glossy paper, so warna buku tue menarik dan mengancam, auuucccchhhhhh ! :3. 


Nielah senarai buku yang aku dah samun secara berbayar di MIBF nie, so puas hati jugaklah buat sementara waktu sebab ada bahan bacaan untuk dibaca. Sekarang nie aku dalam proses membaca buku "Why Men Don't Listen and Women Can't Read Maps". Insha-Allah lepas aku habiskan baca keempat-empat buah buku nie, aku akan cari lagi buku-buku baru untuk dibaca. Muahahahaha, nampak lagak di situ :3. 






Nie pulak souvenir selepas aku membeli buku dari Gempak Starz dan Fixi. Aku nak simpan dan ndak mahu guna untuk salin note atau apa-apalah. Better simpan, buat kenangan. Muahahahaha. Sebab aku tak tahu lagi bila akan ada MIBF nie lagi berlangsung, so kena alert  untuk bab nie. Boleh sediakan nanti duit yang secukupnya untuk membeli buku yang diidam-idamkan. Mantap gitu lorh :P.


So kepada sesiapa yang pergi MIBF nie, pergilah hari nie sebab hari nie last day MIBF tue berlangsung. Mana tau ada sales yang gila-gila untuk buku-buku yang ada di sana, boleh grab banyak-banyak sampai gila membaca. Macam dalam book paradise. So, tunggu apa lagi, pergilah serang MIBF di PWTC, bukan serang secara illegal tapi sah dengan membawa duit yang secukupnya untuk membeli buku dan tambang balik nanti. Nanti semua buku dapat tapi tiada pulak duit tambang balik. So, asingkan duit untuk buku dan tambang + makan + benda-benda lain :D, pandai pulak aku bagi nasihat nie... Weeeee :P. So, sampai sini jaklah aku cerita pengalaman aku & Najwa (*aku rasa aku ndak banyak cakap pasal dia, lebih kepada aku jak :3, sorry), lain kali aku share lagi kalau kerajinan aku datang. Okey ! By the way, sorry guys sebab aku ndak ambil gambar sangat sebab excited nak cari buku, so mahu gambar pun lupa. Weeeee ! Bye :D

- End for this chapter -