Wednesday, September 10, 2014

Semester 5 !

Assalamualaikum guys :)

How's your day ? Well, saja nak tanya khabar padahal tak nak ambil tahu pun. Hahahaha. Well, kan sekarang dah senior year so berlagak banyaklah but the truth is pelajar semester 1 tak kenal pun kau, macam mana nak berlagak senior. (T_T) sobs sobs sobs. Sedihnya hidup tapi itu langsung aku tak pedulikan. Yang penting, aku dah berada di semester 5. Yeah ! Alhamdulillah, masih larat aku juga menuju ke semester 5 walaupun terpaksa merangkak-rangkak. Kuliah baru bermula 3 hari dan ada masih 131 hari untuk dijalani di semester 5 nie sebelum menjalani cuti semester selama 7 minggu. Tengok, gigihkan aku tengok takwim akademik UiTM. *bangga dengan diri sendiri. Okey, abaikan perasaan riak tue. Setakat nie, belum jumpa lagi dengan junior-junior masscomm especially junior PR. 

Tak sangka juga sekarang aku dah berada di semester 5 padahal sebelum buka semester baru tue, dalam hati berkobar-kobar tak nak balik Shah Alam tapi disebabkan ini final year aku, so aku kena juga balik dan habiskan degree aku. Terpaksalah ketepikan semua perasaan sedih tue tapi kalau stay di Tawau pun tak pergi mana-mana juga. 24/7 selalunya akan stay di dalam bilik. Kalau kerajinan tue datang, barulah akan keluar tapi selalunya rajin tue datang bila ada duit, memang tak reti duduk rumahlah. Asyik jalan jak, kalau dah penat, barulah balik ke rumah. Kamu pun begitu gak kan ? Ala, jangan tipulah but depends dari diri kita sendiri macam mana nak manage semua tue. Kan. Apa lagi nak share ya ? Honestly tak tahu nak cerita apa sebab aku hanya nak bagitau yang aku dah berada di semester 5. Selfie untuk semester 5 pun belum ada. Terasa menyampah pula aku dengan diri sendiri. Hahahahahaha. Okeylah sampai sini dulu aku taip, nanti kalau ada cerita, aku share tapi not 100% janji, okey. Goodbye for now. Sebelum tue, aku nak belanja 1 gambar masa semester 1, ada perubahan tak ?

1 comment :

  1. poyo je yg depan sekali tu. ok nak tanya. addy ada any ideas how to undrstand&remember about socio ni?? mcam sush sikitlah sicio ni. tq

    ReplyDelete