Wednesday, August 24, 2016

MC242/222 Public Relations Class A (2012 - 2015)

Assalammualaikum guys :)

Today I'm going to introducing my fellow classmates during study at UiTM Shah Alam, Selangor. Dah habis belajar baru nak perkenalkan classmates ? Hahahaha. Sorry guys. Actually dah lama aku nak buat special entry untuk classmates tapi asyik lupa. So, tadi aku buka gambar-gambar yang aku simpan dalam hardisk aku, then terjumpa semua koleksi gambar dengan classmates dulu tapi ada juga yang aku ambil dari FB ex-classmates yang masih simpan gambar-gambar lama. Thank you guys. So aku pun buatlah entry dan share gambar-gambar sewaktu kami bersama dulu  untuk hilangkan rindu tu tapi bukan semualah gambar-gambar tu aku akan share dalam entry ni. Semuanya gambar yang kita ada bersama aku pilih dan masukkan dalam blog ni. So, mari kita mulakan sesi throwback. 

This photo was taken 4 years ago during our first semester. 
Spanish themed dinner at De Palma Hotel, Shah Alam for our course (PR).


Masa ni masa assignment semester 1,
kami keluar ke KL untuk membuat assignment 
untuk subjek News Writing and Reporting, collaboration dengan 
student Journalism di bawah seliaan Puan Hariyati Ariffin @ Mama.
Dalam kelas kami, hanya ada 7 orang pelajar lelaki. 
Untuk batch kami masa semester 1, hanya ada 12 orang pelajar lelaki bagi kos PR. 
5 orang lagi di kelas sebelah (Class B).
Ashraf | Megat | Addy | Najib Ehsan | Qayyum | Sam


And this photo also was taken 4 years ago during our first event in our first semester. 
Program Kapur Putih, Papan Hitam juga di bawah seliaan Puan Hariyati Ariffin @ Mama.
Rasanya gambar ni ja yang kami semuanya ada. Hahahaha. 


Closing out the 4th semester with final exams.


During Annual General Meeting (AGM) for IPRMSA UiTM Chapter. Final year
(Semester 5). Kurang lagi seorang classmates lelaki iaitu Sam.
Megat | Ehsan | Ashraf |Addy |Najib |Qayyum


Time ni dah jadi senior. Dari kiri:

Ehsan | Ashraf @ Acap | Addy | Najib | Megat
Amirah | Norain @ Bro| Wani | Arifah @ Ari | Sarah 
Faieza @ Ija | Aqilah @ Qila | Hidayah @ Along | Munawwarah @ Muna |Atiqah @ Titi
Asya | Sharifah @ Sherry | Atiqah @ Baby | Atikah @ Eyka | Haziqah @ Ziqa
Amirah @ Mamy | Amira @ Mia | Anis @ Keknis | Nadrah @ Nad | Sam @ Sammy



During fundraising for our final year project, FIXPITAS: Embracing Youth.


Last photoshoot with Prof. Dr. Kiranjit Ludher before our final examination.


Dan pada 26/04/2016 yang lalu, most of my classmates sudah bergraduasi.
Congratulations for all of you. 
Insha-Allah, aku pula akan bergraduasi pada bulan November ni. 


Kalau ingatkan balik masa zaman belajar di UiTM Shah Alam, memang tak boleh lupa. Too many memories kami cipta bersama dan dah nak masuk 2 tahun kami tak pernah bersua muka. Ada jugalah berjumpa tapi tu pun sekejap dan masih keep in touch. Kalau tak pun, just tengok update classmates yang lain dalam sosial media. Good luck in life and hope to see you guys again. I wish for all of us a very bright future. Aamiin. Goodbye. 

#roadtoconvo #uitmconvocation #uitmshahalam #masscomm #prmajor #uitmdihatiku #masscommunication #facultycommunicationandmediastudies #passionatelydifferent #publicrelations #wearemasscommuitm #iprmsauitmchapter #mc222/242 #masscommer #roadtoconvo #uitmconvocation #uitmshahalam #masscomm #prmajor  #uitmdihatiku #masscommunication #facultycommunicationandmediastudies #passionatelydifferent #publicrelations #wearemasscommuitm #iprmsauitmchapter #mc222/242 #masscommer #blackandorangeisuitmmasscommcolour

No comments :

Post a Comment