Thursday, August 11, 2016

Old Tawau Airport (Outdoor Photoshoot)

Assalammualaikum guys :)

Hello, I'm back yo, I'm back. Last month, my bestfriend (Azmi) and I doing some photoshoot. Ala, saja mahu hilangkan rasa bosan dan spend time together. Yalah, lama sudah tidak hang out sama-sama. So, memandangkan sekarang ni cuti semester bagi university student, adalah masa sikit untuk berjumpa dan berchit-chat. Bincang masa depan konon. Hahaha. Okay, lokasi photoshoot ni rasanya boleh tahu di mana dibuat especially orang Tawau, tidak lain dan tidak bukan di airport lama Tawau. Actually tempat ni dekat ja dengan rumah aku dan juga dekat dengan bandar Tawau tapi aku tak pernah masuk ke dalam. Lama sudah aku mahu masuk dan buat photoshoot di dalam airport lama ni tapi asyik tangguh, tangguh, tangguh dan akhirnya terlaksana juga niat mahu buat photoshoot di dalam airport lama Tawau ni. So, jom tengok gambar-gambar di bawah yang tidak seberapa ni dan semua gambar ni diambil dengan menggunakan iPhone 6 sahaja. Kalau camera DSLR, mesti lagi lawa gambar-gambar yang diambil.







Di dalam airport lama ni bukan ada apa sangat pun, cuma bangunan lama yang sudah lama ditinggalkan dan almost 60% bangunannya sudah diroboh, hanya tinggal yang sipi-sipi ja. Tapi masih boleh buat photoshoot juga dalam situ. Bolehlah untuk bergambar ala-ala hipster, update gambar profile FB, Instagram, Twitter or other social media yang ada. So, kepada sesiapa especially orang Tawau, bolehlah datang buat photoshoot di airport lama Tawau ni. Tapi rasanya ramai yang sudah buat photoshoot di sini kan. Oh, by the way, airport lama Tawau ni juga selalunya digunakan untuk drag race. Okay, that's all for today. See you guys in another entry. Bye and take a good care of yourself. 

No comments :

Post a Comment