Tuesday, September 27, 2016

Preparation for My Graduation Day (Part 3)

Assalammualaikum guys :)

Alhamdulillah, tarikh konvokesyen dan tarikh mengambil jubah konvokesyen bagi Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media sudah pun dapat.

Tarikh Konvokesyen UiTM Kali Ke-85 bagi Fakulti Komunikasi & Pengajian Media
  • Tarikh: 25 Oktober 2016
  • Sesi: Sesi Petang 
Tarikh Mengambil Jubah Konvokesyen bagi Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media:
  • Tarikh: 16.10.2016 (Ahad) 
  • Waktu: 8.00 a.m.  
  • Raptai: 10.30 a.m.
Tapi sebelum mengambil jubah tu, pastikan semua pembayaran bil/hutang konvokesyen dah di"settle"kan. Kepada graduan yang masih belum membuat pembayaran yuran konvokesyen, sila selesaikannya secepat yang mungkin di Bahagian Pengurusan Kewangan Pelajar UiTM. Untuk memudahkan pembayaran, klik "Online Payment" dan akan keluar "Disclaimer" (*please read the terms and conditions below carefully before proceeding), then kalau setuju, klik "I Agree" dan ikuti langkah di bawah ni. Okay.

Step 1: Pilih cara pembayaran sama ada mahu menggunakan 
perkhidmatan FPX atau Mastercard/Visa.


Step 2: Masukkan nombor pelajar dan nombor kad pengenalan.


Step 3: Pilih (check) bagi bil yang ingin dibayar dan Klik "View Cart".


 Step 4: Klik "Pay" untuk membuat pembayaran.


Step 5: Print dan bawa slip pembayaran semasa mengambil jubah.


That's all. Sekarang ni tinggal lengkapkan/menjawab soal selidik Kajian Pengesanan Graduan (KPG) dan kalau semua dah settle, jangan lupa cetak dan bawa semua dokumen ni untuk dikemukakan semasa proses pengambilan jubah

1. Slip Pengesahan Kehadiran Graduan
2. Borang pinjaman jubah 
3. Bil yuran konvokesyen

Okay, rasanya sampai sini dulu aku update mengenai Majlis Konvokesyen UiTM kali ke-85 ni. Nanti kalau ada apa-apa update daripada pihak Konvokesyen UiTM, aku akan share lagi information mengenai konvokesyen tu dalam blog ni. So, see you guys on the next entry #preparationformygraduationdaypart4. Goodbye. By the way, kita (graduan) semakin menghampiri Majlis Konvokesyen UiTM kali ke-85.

#roadtoconvo #uitmconvocation #uitmshahalam #masscomm #prmajor #uitmdihatiku #masscommunication#facultycommunicationandmediastudies #passionatelydifferent #publicrelations #wearemasscommuitm#iprmsauitmchapter #mc222/242 #masscommer #roadtoconvo #uitmconvocation #uitmshahalam #masscomm #prmajor 
#uitmdihatiku #masscommunication #facultycommunicationandmediastudies 
#passionatelydifferent #publicrelations#wearemasscommuitm #iprmsauitmchapter #mc222/242 #masscommer #blackandorangeisuitmmasscommcolour

No comments :

Post a Comment