Wednesday, October 19, 2016

Aku Seorang Blogger (Wanita)

Assalamualaikum guys :)

Since aku dah buat entry "Aku Seorang Blogger (Lelaki)", so entry kali ni pula aku nak share pasal blogger wanita pula. Okay. Since ramai blogger wanita yang famous macam Irine Nadia Marcello, Maria Elena, Yuyu Zalikha dan Nisa Kay, jadi no need untuk aku perkenalkan mereka lagi, lagipun mereka sudah berjaya menjadi selebriti blogger. Blogger wanita yang aku choose kali ni adalah blogger-blogger wanita yang famous juga. So, jom kita kenali blogger-blogger ni. 

Owner kepada BudakVanilla's ni aku tak tahu siapa nama betul dia. Berusia 21 tahun dan berasal dari Sarawak tapi tak tahu which part of Sarawak. Lagipun, I've never been to Sarawak. :'(. Dia mula mula berblogging since March 2012. Aku suka tengok blog dia ni sebab nampak hipster habis dan misteri juga. Hahahaha. Dia ni pun suka warna hitam dan putih macam aku dan Hafiz. Teruskan menulis dan buat blogmu gempak ya Budak Vanilla. Kamek sik tauk kelaka bahasa Sarawak. Ajar kamek bah. Hahahaha. Sorry kalau salah, aku hantam ja tu. 

Pemilik kepada blog Busyra Takiyudin adalah Busyra binti Takiyudin.Berusia23 tahun dan mengambil kos pengajian Bachelor of Town & Regional Planning di Uitm Puncak Alam. Syra ni sudah lama berblogging since October, 2010, lebih kurang macam aku, bezanya cuma aku awal 6 bulan ja dari dia tapi follower dia lagi daripada aku. Hahahaha. Mostly Syra ni suka menulis puisi dalam blog. Kalau tak percaya, cuba buka blog dia dan cari/klik "Puisi".  dan juga Syra ada buat bisnes kek, kalau nak beli atau tempah kek dia, boleh contact dia melalui whatsapp (017-5719091) dan juga busyra_23@yahoo.com.


Owner kepada Blog Lala Rahim  ni adalah Nurul Adilla binti Abd. Rahim atau lebih dikenali sebagai Lala (nickname). Berusia 22 tahun dan mengambil kos pengajian Sarjana Muda Komunikasi, major dalam bidang Kewartawanan (Journalism) di Universiti Putra Malaysia (UPM).Berasal dari Rawang, Selangor dan sekarang Lala menjalani internshipnya di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA). Lala ni manis ja orangnya biarpun aku tak pernah jumpa dia secara face to face tapi aku dan dia follow each other dekat Instagram. So, bolehlah nampak kemanisan Lala ni. Hehehehe. So, kalau nak tahu tips pasal kecantikan ataupun lifestyle especially wanita-wanita di luar sana, bolehlah menjenguk blog Lala ni. Link blog dia aku dah share kat atas tu.


Known as Mysara Newrie, you can called me Mai, Sara or Mysara. Born on 8th January 1992 at Kuala Terengganu and now stayed at Kuala Lumpur. Mai ni merupakan Sarjana Muda Sains Pentadbiran (Kepujian), UiTM Shah Alam pada tahun 2013 dan lepas tu pindah ke UiTM Seremban pada tahun 2014. Then, dia sambung pula peringkat Sarjana Eksekutif Sains Pentabirdan, UiTM Shah Alam tahun 2015 until 2016. So, kalau nak tahu tips-tips sama ada nak sambung Master ataupun tidak dekat UiTM Shah Alam, bolehlah bertanya dengan Mai ni. Aku dah baca hari tu entry dia pasal Master UiTM. By the way, Mai ni seumur dengan aku, cuma aku tak sambung Master lagi. Hahaha.
Insha-Allah, tunggu masa yang sesuai.


Okaylah, rasanya itu ja aku nak share dulu buat masa ni dan ini hanya personal view aku, semuanya terpulang kepada hak masing-masing kan. So, jangan lupa untuk follow blog blogger-blogger ni, okay. Kalau anda jenis yang bukan menggunakan blog tapi itulah just keep support para blogger ni dengan membaca blog kami, jadi silent reader pun tak kisah sebenarnya. Sebabnya aku tahu masih ramai yang membaca blog untuk tahu tips-tips yang berguna, kan. Insha-Allah aku akan terus blogwalking untuk mencari dan menambah kenalan/rakan blogger yang lain. Even sekarang terlalu banyak sosial media yang lain tapi blog still the best medium untuk sharing about anything. Okaylah, see you guys on the next entry. Goodbye and have a nice day. Semoga kita semua diberkati Allah S.W.T. Aamiin.

18 comments :

  1. trkejut sy tngok entry addy sbb ada blog sy disini. hehe. btw tq addy. sy hargai sangat review dari awk. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay Busyra. You're welcome. Thank you so much. :)

      Delete
  2. Great blogs! semua Erin dah follow awal awal lagi hehe

    www.erinazmir.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbaiklah Erin. Insha-Allah kalau ada kesempatan, saya akan review blog awak pula. Okay. Hehehehe.

      Delete
  3. And lagi best..mereka blogger yg ramah kan..Mai pun selalu blogwalking sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah. Semua blogger ni ada aura masing-masing including you. :)

      Delete
  4. hahhahaha, mekasihhh sudi review :D
    betul dah tu bahasa sarawak. rasa famous sat. hehehehe XD
    terharu nie terharu :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay, tiada masalah. Sorry sebab kamek sik tahu nama betul kitak. Hahahahaha, jangan terharu sampai tidak tidur malam sudah, bahaya tu. Hehehehe. :)

      Delete
    2. hahahhaha nama sebenar ada dekat 'about me' :D
      lena tidur semalam sampai lewat bangun pagi XD

      Delete
  5. budak vanilla
    and
    lala rahim

    favorite den
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambui. Jadi aku bukan blogger favorite kau lah ? Hahahaha.

      Delete
  6. Follow sini.. Hitam and putih is great..

    ReplyDelete
  7. Alrite.

    Sincerely:
    http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. kau pun follow jugak blog mai tu yer addy. haha .. aku ni junior dia. tapi lain campus. dia kira pembakar semangat aku lah. nak jadi semart pandai dekan macam budak ini. yeap dpt jugak jadi mcm dia. tapi itulah... aku x dpt nak sambung master.jadi aku berhenti stop x nak sambung dulu buat masa ini. jealous nye dengan mai ni. otak mcm robot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyaps. Ikut kemampuan masing-masing, okay. Insha-Allah akan ada rezeki untuk sambung master tu. :)

      Delete