Thursday, November 3, 2016

The R.A.N.C.A.K

Assalammualaikum guys :)

It's already November, cepatnya masa berlalu, kan. By the way, Happy November, guys. Pada entry yang lepas aku ada buat special entry untuk ex-classmates aku masa zaman degree, kan. So, kali ni pula aku nak buat special entry untuk kawan-kawan aku masa zaman sekolah. Kepada geng keras RANCAK iaitu Azmi, Jojoy, Rafique, Otan, Jamil, Alau, Memeng, Umiey, Zurin, Fiza, Finey dan Arisya. Alhamdulillah, dah nak masuk 8 tahun sudah kami bersama-sama. Tidak terasa kan, banyak sudah memori yang kita cipta bersama-sama. So, mari kita throwback moment-moment bersama kita sepanjang 8 tahun ni. Mungkin bukan semua gambar ada, yang ini aku highlight beberapa moment yang sentiasa diingat.

Makan malam steamboat di Restoran Sri Titingan, Tawau.
(Jojoy, Lisa, Maymenk, Azmi, Rafique, Fiza, Umiey and Addy)


Pergi bermandi-manda/berkelah di Balung River Resort, Tawau.


Konvoi raya aidilfitri tahun 2015 dan banyak lagi gambar 
konvoi raya tahun-tahun sebelumnya.


Pergi bermandi-manda di Air Terjun Teck Guan, Tawau.


Masa celebrate birthday Zurin dan Otan di Rumah Lama Cafe, Tawau.
Dalam gambar ni, kurang 2 orang ahli iaitu Azmi dan Jamil.



First meeting masa awal tahun 2015. Wuhuuu. 
Setahun sudah berlalu. 


Lepaking with Rafique, Risya and Maymenk.


Again lepaking dengan Jojoy, Rafique and Maymenk.


Masa celebrate birthday Maymenk. Masa ni Zurin sudah balik, 
so tak sempat mengambil gambar bersama beramai-ramai.
(Rafique, Addy, Umiey, Risya, Chacha (Geng Classic), Maymenk and Finey)



Masa celebrating my birthday dekat Secret Recipe. 
Thanks Sofy dan Maymenk for the cake and treat.
(Alif, Addy, Sofy and Maymenk)


Masa celebrating birthday Finey bersama geng Rancak yang lain.
(Addy, Rafique, Maymenk, Finey, Umiey, Zurin and Risya)



Okay. That's all yang aku dapat highlight kan. Sorry for the caption, malas mahu taip sebenarnya. Hehehehe. Actually banyak ja gambar-gambar moment yang lain tapi kalau post terlalu banyak, nanti bosan pula scroll gambar-gambar ni semua kan. And, kita lama sudah tidak berjumpa dan berlepak kan, semuanya busy dengan urusan masing-masing. Takpa, insha-Allah kalau ada masa, kita semua berjumpa, okay. Sekarang ni ramai yang sudah bekerja, sudah posting, so masa tu terhad untuk diluangkan bersama-sama. Kalau rindu, cukuplah gambar-gambar ni semua untuk melepaskan rindu. Kalau tak tahan sudah, bolehlah send emoji dalam group whatsapp. Hahahaha. Bah, itu jaklah. Oh, sebelum terlupa, semoga kita semua sentiasa sihat walafiat, hidup diberkati dan dimurahkan rezeki serta sentiasa berada di bawah lindungan Allah S.W.T. Aamiin. Goodbye, guys. See you again in other entry. Insha-Allah.

2 comments :

  1. seronok bila dpt jumpa kwn2 lama balik. habis memori bersama dulu terkeluar. semua bercerita. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah. Kawan-kawan zaman sekolah tak sama dengan kawan-kawan zaman universiti, kan.

      Delete