Tuesday, September 27, 2016

Preparation for My Graduation Day (Part 3)

Assalammualaikum guys :)

Alhamdulillah, tarikh konvokesyen dan tarikh mengambil jubah konvokesyen bagi Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media sudah pun dapat.

Tarikh Konvokesyen UiTM Kali Ke-85 bagi Fakulti Komunikasi & Pengajian Media
  • Tarikh: 25 Oktober 2016
  • Sesi: Sesi Petang 
Tarikh Mengambil Jubah Konvokesyen bagi Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media:
  • Tarikh: 16.10.2016 (Ahad) 
  • Waktu: 8.00 a.m.  
  • Raptai: 10.30 a.m.
Tapi sebelum mengambil jubah tu, pastikan semua pembayaran bil/hutang konvokesyen dah di"settle"kan. Kepada graduan yang masih belum membuat pembayaran yuran konvokesyen, sila selesaikannya secepat yang mungkin di Bahagian Pengurusan Kewangan Pelajar UiTM. Untuk memudahkan pembayaran, klik "Online Payment" dan akan keluar "Disclaimer" (*please read the terms and conditions below carefully before proceeding), then kalau setuju, klik "I Agree" dan ikuti langkah di bawah ni. Okay.

Step 1: Pilih cara pembayaran sama ada mahu menggunakan 
perkhidmatan FPX atau Mastercard/Visa.


Step 2: Masukkan nombor pelajar dan nombor kad pengenalan.


Step 3: Pilih (check) bagi bil yang ingin dibayar dan Klik "View Cart".


 Step 4: Klik "Pay" untuk membuat pembayaran.


Step 5: Print dan bawa slip pembayaran semasa mengambil jubah.


That's all. Sekarang ni tinggal lengkapkan/menjawab soal selidik Kajian Pengesanan Graduan (KPG) dan kalau semua dah settle, jangan lupa cetak dan bawa semua dokumen ni untuk dikemukakan semasa proses pengambilan jubah

1. Slip Pengesahan Kehadiran Graduan
2. Borang pinjaman jubah 
3. Bil yuran konvokesyen

Okay, rasanya sampai sini dulu aku update mengenai Majlis Konvokesyen UiTM kali ke-85 ni. Nanti kalau ada apa-apa update daripada pihak Konvokesyen UiTM, aku akan share lagi information mengenai konvokesyen tu dalam blog ni. So, see you guys on the next entry #preparationformygraduationdaypart4. Goodbye. By the way, kita (graduan) semakin menghampiri Majlis Konvokesyen UiTM kali ke-85.

#roadtoconvo #uitmconvocation #uitmshahalam #masscomm #prmajor #uitmdihatiku #masscommunication#facultycommunicationandmediastudies #passionatelydifferent #publicrelations #wearemasscommuitm#iprmsauitmchapter #mc222/242 #masscommer #roadtoconvo #uitmconvocation #uitmshahalam #masscomm #prmajor 
#uitmdihatiku #masscommunication #facultycommunicationandmediastudies 
#passionatelydifferent #publicrelations#wearemasscommuitm #iprmsauitmchapter #mc222/242 #masscommer #blackandorangeisuitmmasscommcolour

Monday, September 26, 2016

Tahniah Mohamad Najib ❤ Nurlina Arappe

Assalammualaikum guys :)

Alhamdulillah, pada 15 September yang lalu, classmates aku, Lina sudah pun mendirikan rumahtangga bersama dengan lelaki pilihannya iaitu Najib. Barakallah buat pasangan pengantin baru, Mohamad Najib ❤ Nurlina Arappe. Semoga hidup sentiasa diberkati Allah S.W.T dan selamat membina rumahtangga yang mawaddah dan sakinah. Kepada Najib, alhamdulillah dengan sekali lafaz bergelar sebagai suami, selamat menjadi suami yang soleh dan kepada Lina, sah sudah bergelar sebagai isteri seseorang, selamat menjadi isteri yang solehah. Welcome Najib to Rancak's Family. Congratulations untuk kedua-dua pengantin baru dan sorry untuk gambar yang tidak seberapa sharp ni.

Mohamad Najib ❤ Nurlina Arappe



Monday, September 19, 2016

Men's Facial Moisturiser

Assalammualaikum guys :)

I'm back yo. I'm back. So, hari ni aku nak share pasal penjagaan kulit muka bagi lelaki dengan menggunakan moisturiser. Kenapa moisturiser ni penting ? Actually moisturiser ni bagus sebenarnya untuk menjaga kulit kita (lelaki) daripada terlalu kering which is kulit muka mengelupas, sinaran UV dan juga mengelakkan daripada terkena sunburn pada kulit wajah. Besides, moisturiser ni juga dapat membantu menghilangkan kesan hitam pada kulit dan memperbaiki tona warna kulit. By the way, lelaki pun ada pelbagai jenis kulit dan ada sesetengah lelaki tidak memerlukan kirm/moisturiser pun bagi menjaga kulit mereka sebab kulit mereka tidak terlalu sensitif dan hanya dijaga melalui pencucian muka sahaja tanpa perlu memakai apa-apa produk. Dan ada sesetengah lelaki pula memerlukan krim/moisturiser bagi menjaga kulit wajah mereka daripada semakin teruk. Sebagai contoh, aku. Hahaha. Memang jealouslah tengok kawan-kawan lelaki yang bersih muka dan tidak memerlukan penjagaan yang banyak. So, aku akan rekomenkan beberapa moisturiser yang sesuai dan selamat untuk digunakan. Besides, semua moisturiser yang direkomenkan ni memang mudah untuk didapati terutama sekali di Guardian, Watson dan di mana-mana pasaraya. 

Man-friendly moisturisers:


1. Bad Lab Battle Repair Repair & Relief Facial Moisturiser 50ml
2. L'oreal Men Expert White Activ Oil Control Gel Cream 50ml
3. Garnier Men Turbolight Oil Control Moisturiser Pump SPF30 40ml
4. L'Oreal Men Expert Hydra Energetic Multi Action 8 Moisturiser 50ml
5. L'oreal Men Expert Volcano Serum Moisturiser 50ml
6. Vaseline Men Face Even Tone Expert Moisturiser SPF15 50ml


Cara penggunaa moisturiser ni sangat mudah dan boleh diaplikasikan selepas mandi ataupun sebelum keluar rumah. Aku sudah pernah cuba moisturiser dari jenama Bad Lab, Vaseline dan sekarang ni aku menggunakan moisturiser dari jenama Garnier Men. Hampir setahun lebih sudah aku gunakan produk ni dan memang sesuai dengan kulit aku. By the way, sebelum membeli, pastikan cuba dulu "tester" yang disediakan dan sekiranya tiada "tester", pilih moisturiser yang kamu rasa sesuai dengan kulit kamu. Untuk yang 1st time, boleh cuba moisturiser dari produk Vaseline dan Garnier dulu. Tengok sama ada sesuai dengan kulit wajah ataupun tidak. Insha-Allah kalau sesuai, teruskan dengan produk tersebut dan elakkan daripada berganti produk bagi mengelakkan kulit rosak. And lagi satu, moisturiser ni akan memberi kesan natural look dan tidak perlu bimbang sebab tidak nampak pun seperti memakainya. Harga untuk setiap moisturiser bagi setiap produk adalah berbeza dan mampu milik, sekitar RM20.00+ hingga ke RM40.00+. I guess that's all I want to share and if you guys have anything to ask about this moisturiser/product, just leave your comment below. Don't forget to share this with your friends, okay. Goodbye.

Saturday, September 10, 2016

My All Time Favorite Kadazan-Dusun Songs

Assalammualaikum guys :)

Proton Saga Kelabu by Jokteo Akang


Kasakazan Bambaazon by Datuk Claudius Sundang Alex and Rita Mojilis


Norikot Nodi Bulan Lima - Datuk John Gaisah


Silik Silik Do Mata Nu by Ampal and Clarice


Kitimbok Tinggur Bulawan - Sakril Siddik @ Adi



Enjoy the songs !

Friday, September 9, 2016

Tinggur Bulawan by Sakril Sidik @ Adi

Assalammualaikum guys :)

Siapa yang pernah dengar lagu Kadazan-Dusun ni ? Nyanyian daripada arwah Sakril Sidik atau lebih dikenali dengan nama Adi dan merupakan penyanyi yang berasal dari Keningau, Sabah. Beliau meninggal dunia pada tahun 2009 di usia yang sangat muda iaitu pada 23 tahun disebabkan oleh penyakit Talasemia. "He might no longer be here in this world, but he left a beautiful legacy to the Dusuns (Verone, 2011)". Okay, "tinggur bulawan" ni bermaksud benda bercucuk yang berharga di kepala bagi seorang wanita Kadazan-Dusun seperti sanggul emas. Lagu ni juga berkisarkan tentang seorang lelaki yang melihat dan memuji kecantikan seorang perempuan/wanita yang memakai "tinggur bulawan". Pada masa yang sama menceritakan bagaimana pantulan cahaya matahari membantu padi untuk tumbuh dengan baik dan berharap padi tersebut akan memberikan hasil tuaian yang banyak kerana padi adalah sumber tenaga kekuatan dan makanan kepada penduduk setempat. 

Sewaktu dijemput untuk memeriahkan Majlis Tadau Kaamatan 
peringkat Daerah Keningau pada tahun 2008. 


Tajuk Lagu: Kitimbok Tinggur Bulawan 
Penyanyi: Sakril Sidik @ Adi

Timpak oku lo tuod-tuod
Koimpa ku mitatabang
Intutunai ku yadi ku
Kitimbok tingur bulawan

Momurilik id tidong-tidong 
Mitatabang kanou toinsanai
Pinsikitai ku ti norilik
Pamalangga dahai tasakan

Silau-silau lo tadau 
Mogiduang di ti arai ku 
Kada koryou arai 
Ingga oh maan ya sondiho

Surut-surut kou no arai 
Surut no om intua kou noh 
Onsi-onsi kou noh uwa 
Onsikou ti ginawo ya

Translation

Aku berdiri di atas tunggul
Aku terlihat gotong royong
Ku kenali yang itu adik ku 
Bercucuk batang berharga

Menebas di kawasan bukit
Mari semua bergotong royong
Ku bakar yang ditebas
Kami membersihkan tempat tanaman padi

Panasnya sinaran matahari
Menimpa padiku ini
Janganlah layu padiku
Tiada tempat kami bergantung nanti

Subur-suburlah kau padi
Tumbuh dan berbuahlah kau
Berisi-isilah kau berbuah
Gembiralah hati kami

I really love this song so much dan one of my all time favorite Kadazan-Dusun song. Rasanya tiada sesiapa yang boleh menyanyikan lagu ni sebaik beliau walaupun ada beberapa orang yang sudah cover lagu ni tapi masih belum boleh mencapai standard suara dan intonasi vokal beliau. By the way, lagu ni merupakan lagu ciptaan beliau sendiri. Masa first dengar lagu ni, aku ingatkan penyanyinya ni seorang perempuan, then bapa aku bagitahu dengan aku yang penyanyinya ni seorang lelaki. Since bapa aku adalah orang Kadazan-Dusun yang asli, so he's familiar with Kadazan-Dusun song and masa aku kecil pun, my father always pasang lagu-lagu Kadazan-Dusun yang sampai sekarang aku suka dengar. Salah satunya ialah Proton Saga Kelabu by Jokteo Akang, Silik Silik Do Mato Nu by Ampal dan Clarice, Silik Silik Mato Nu - Tasius & Mercy (Original) dan lagu-lagu Kadazan-Dusun daripada Atama dan Clarice John Matha. Tapi lagu Tinggur Bulawan ni baru ja aku dengar masa tahun 2014 dan terus menjadi lagu favorite Kadazan-Dusun aku. Sebelum ni lagu favorite aku ialah lagu Norikot Nodi Bulan Lima by Datuk John Gaisah and everytime I hear this song, it really makes me missing my hometown. For sure, aku suka dengar lagu-lagu Kadazan-Dusun, mungkin sudah semulajadi dalam diri kan tapi honestly aku tak pandai cakap Bahasa Dusun. Shame on me as a Kadazan-Dusun people couldn't speak Dusun. But I'm will trying to learn it with all my best. Selamat mendengar dan enjoys the song. Goodbye.

Sumber: 

Thursday, September 8, 2016

Long Lost Friend II

Assalammualaikum guys :)


Long Lost Friend II

Yeah, it's almost 3 years we actually didn't seeing each other and the last time we've hung out together was on January 2014. Actually we have met before but it was accidentally meet, not in purpose. So, I will not count that as our first meeting after almost 3 years not seeing each other. At first, I didn't noticed it was you as I walked by near the road but then when I realized it was you, I was like pretending not saw you there as you're pretending not saw me too. I know that you're saw me at first place before you started to turned away your face. I still remembered how you're turned away and how you're ignoring me. But I also do the same thing as you do to me and later on that night, I chat you to tell my dissatisfaction about that incident but you're not texting me back until now. Day by day, our relationship and friendship that we've built became slow and our conversations began to fades (like Faded, Alan Walker song). I feel sad and even angry when you're the one whose promised me to meet up but you're the one who's broken the promise. 

But thank you, I learned to see each friendship for the unique quality it offered me. Some friends were great for deep conversations and some were great for a night on the town.Our situation may taught me how to value what people had to give, even when it wasn’t all encompassing and seek out anything else I needed in other places. We have to forgive one another and seek fullness from within. Sometimes, I think of your laugh about old times and sharing great stories with each other. When I read back our old conversations, I can feel us reconnect again and I realizing that you've been so much motivated and also encouraged me during my hard times. Thank you so much for that. Now you're almost finished your study and I hope you will pass with flying colors on your final result. I know that you're doing fine out there. I love you, my friend and all we'd shared. Forgive me for being such a selfish friend, not fully understand you and your feelings. I wish our relationship and friendship could back like the old days where we are close and supporting each other.

Wednesday, September 7, 2016

It's Him, Dre Drexler

Assalammualaikum guys :)

Okay, if you have already read on my previous entry, I've introduced a famous lifestyle YouTuber which is Dre Drexler with you guys and I also have mentioned about a surprise, right ? So, now I'm going to tell you guys what is my surprise really is. *drum roll* The surprise is Dre Drexler was replied my messages that I'd sent to him on last Saturday (actually I was DM him first through Instagram) and I didn't expect that he will replying my messages as soon as possible. Look on what he replied:


Sorry for my broken English and if you noticed, actually there's a missing "fan" word on the second sentence. Hahaha. Shame on me (I need to improve my English). I'm really sorry, Dre but I'm pretty sure that you really understand what I'm trying to say, right ? Hahahaha. On the other hand, thank you Dre for replying my messages. But what I never thought was his height just approximately same as mine (but still he's taller 2 inches than me). I really thought that he's probably around 6'0 feet tall but actually he wasn't. Oh, by the way, we're at the same age and he's already been married. Okay, that's all I want to share and I hope you guys enjoyed my surprise today. Have a good day everyone. Goodbye for now.

Tuesday, September 6, 2016

Meet With Dre Drexler (Men's Lifestyle YouTuber)

Assalammualaikum guys :)

Have you guys ever heard about Dre Drexler or meet him on any social media ? I bet most of us had watched him on YouTube or Instagram (like me, hahaha). So, today I'm going to introduce you guys who's actually Dre Drexler is ? He's actually a Men's Lifestyle YouTuber which means he's do tutorial for men's hairstyle, men's haircut, men's product, skin care routine for men, men's fashion haul and last but not least is health and fitness. Besides, he's also a model for Model Mayhem and a husband to Bre Drexler. I absolutely loves with his style and I've been watch all his YouTube tutorials. He's actually giving a really good tips for young men especially in men's hair styling and haircut. Not just that, he's always give motivation before ended up his tutorial videos. His purpose on becoming Men's Lifestyle YouTuber is to motivate, inspire, and encourage people especially young men through his life journey. 

Dre Drexler's Profile
  • Name: Dre Drexler
  • Date of Birth: 02 July 1992
  • Gender: Male
  • Status: Married
  • Age: 24 years old
  • Height: 5'9 @ 5'9.5 (175/177 cm)
  • Weight: 155 lbs (70kg)
  • Location: Corona, California
Dre Drexler Hairstyle



Dre Drexler Fashion Style



Dre Drexler and his wife, Bre Drexler



Let see what's other people say about him:

Dre Drexler - Men's Fashion, Hairstyle & Motivator
Written by Andre Vo (Slick Lord)
Published on 16 November 2015 
  • "Dre Drexler is a YouTuber that inspires many people with his motivational speeches, fashion trends and hairstyling tips. He is always providing his viewers with the latest fashion and hair trends ensuring that your wardrobe is always up to date.   It is not just his style that makes him well liked, but his enthusiasm and motivational speeches that makes him stand out from other YouTubers. Be sure to follow him on Twitter and Instagram at @DreDrexler.  In one of his "Monthly Favourites" video, you can see him rocking the SLICK LORD 14kt Gold Buddha Head with the Tiger Eye and Lava Stone beaded bracelet and the the Movember Edition Folding comb clipped to his nice floral shirt. See the video below."
Dre Drexler: YouTube Star
By FamousBirthdays.com
  • ABOUT
    • Men's style and fashion guru known for his self-titled YouTube channel. He specializes in hair styles and clothes, broadcasting his examples and advice to more than 180,000 subscribers. He has also made appearances on the men's style mega channel SlikhaarTV.
  • BEFORE FAME
    • He started his career making music with iamDavidVo in the group Risen Tunes. The group released two full length albums before he made the transition to making YouTube videos.
  • TRIVIA
    • He is a member of the collaborative YouTube channel Class Act Crew alongside Cam Cretney and iamDavidVo.
  • FAMILY LIFE
    • He has frequently featured his wife Bre in photos on his Instagram account.
  • ASSOCIATED
    • WITH He has done hair tutorials inspired by stars like Justin Timberlake, Chris Pine, and Jaden Smith.
So, for those who's like to try a new hair styling or haircut, you guys can follow him on Twitter Dre Drexler @DreDrexler, Instagram Dre Drexler (@dredrexler) and also his YouTube Channel Dre Drexler (YouTube). Besides, you guys also can visit his website DreDrexler.com, his vlographer at Dre Drexler and his tumblr Dre Drexler. Okay, don't forget to follow him and watch out his new videos on every week. Okay, see you on the next entry. I've a surprise to share with all of you. *evil laugh.

UiTM Di Hatiku & Wawasan Setia Warga UiTM

Assalammualaikum guys :)

Tarikh Istiadat Konvokesyen UiTM kali ke-85 akan berlangsung pada 22 hingga 27 Oktober 2016 di DATC UiTM Shah Alam dan tak lama lagi akan dengarlah kedua-dua lagu ni bergema dalam DATC pada hari konvokesyen tersebut. By the way, UiTM mempunyai 2 lagu kebanggaan iaitu UiTM Di Hatiku dan juga Wawasan Setia Warga UiTM. Setiap kali dengar lagu ni teringat balik zaman masa study di UiTM dan dulu hari-hari kena nyanyi lagu ni masa Minggu Destini Siswa (MDS). Lagi satu, kedua-dua lagu ni merupakan lagu terbaru (means dah buat baru dari segi video, muzik dan juga lirik) dan memang rasa bangga dengan UiTM sebab memberi peluang kepada semua anak-anak bumiputera untuk menyambung pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi. Terima kasih UiTM.

UiTM Di Hatiku



Wawasan Setia Warga UiTM



#uitmsentiasadihatiku  #roadtoconvo #uitmconvocation 
#uitmshahalam #masscomm #prmajor #uitmdihatiku 
#masscommunication #facultycommunicationandmediastudies #passionatelydifferent
#publicrelations #wearemasscommuitm #iprmsauitmchapter #mc222/242 
#masscommer #roadtoconvo #uitmconvocation #uitmshahalam #masscomm 
#prmajor  #uitmdihatiku #masscommunication #facultycommunicationandmediastudies 
#passionatelydifferent #publicrelations#wearemasscommuitm #iprmsauitmchapter
#mc222/242 #masscommer #blackandorangeisuitmmasscommcolour

UiTM Postgraduates Programmes: Mass Communication

Assalammualaikum guys :)

Kepada sesiapa yang ingin menyambung pengajian ke peringkat Sarjana (Postgraduates) dalam bidang Sains Sosial: Komunikasi Massa di UiTM Shah Alam, pihak universiti ada menawarkan 3 program/kursus iaitu:
  • MC701 - Master in Media and Information Warfare Studies  
  • MC770 - Master of Mass Communication  
  • MC780 - Master of Mass Communication (Research)
Tapi tak pasti lagi sama ada pihak fakulti ada menambah program/kursus baru dalam peringkat Sarjana (Postgraduates) ni sebab untuk masa sekarang, hanya 3 program tersebut yang masih ditawarkan but if ada new information about new programme, I will update and share in my blog. Okay. By the way, aku dah sharekan details mengenai ketiga-tiga postgraduates programmes ni di bawah. 

WE ARE MASSCOMM UiTM 
(Passionately Different!)


MC701 - Master in Media and Information Warfare Studies

Programme Details
  • MA (MEDIA AND INFORMATION WARFARE STUDIES) BA (hons.) degree in relevant fields from UiTM or any institution of higher learning recognised by the UiTM Senate, or qualifications equivalent to a BA (Hons.) Degree with the necessary experience in related fields recognised by the UiTM Senate.
  • The programme requires 40 credits. These consist of three components which include:  
    • 4 CORE COURSES (16 credits) 
    • 4 PROGRAMME CORE COURSES (12 credits)
    • 4 ELECTIVE COURSES (12 credits) from five disciplines.
  • Students based on focus of study and experiential learning will take the above courses. 
  • Towards the end of their study period, students can opt to write:  
    • MA Thesis (An empirical research report of not more than 30000 words) or A report analysis of a case based on a selected organisation or issue or prototype production. (A report analysis of not more than 25000 words).
CORE (Compulsory for all CMIWS graduate students)  

Core Courses (Code: MIC)
  • MIC701 Research Methodology
  • MIC702 - Theories on Media, Information Warfare and Perception Management
  • MIC703 - MA Thesis (Plan A)
  • MIC704 - Case Study (Plan B) 
PROGRAMME CORE (Compulsory for all CMIWS graduate students) 
  • Programme Core Courses (Code: MIP)
    • MIP705 - Media Technology and Information System
    • MIP706 - Media Warfare Psychology
    • MIP707 - War, Religion and Society
    • MIP708 - Public Diplomacy, Propaganda and Psychology of Operations 
ELECTIVES (For a start, CMIWS will select the relevant courses for students)
  • Media Warfare (Code: MMW)
    • MMW709 - War and Peace Journalism
    • MMW710 - Film, Broadcasting and Society
    • MMW711 - Message Presentation and Design Strategies
    • MMW712 - Media-State Relations
  • Psychological Operations (Code: MPO) 
    • MPO713 - Strategic Information Searching and Gathering 
    • MPO714 - Psycholinguistics and Warfare
    • MPO715 - Analysis and Interpretation of Mind
    • MPO716 - Literature of Information Warfare & Psychological Operation
  • Information Warfare Technology (Code: MIT)
    • MIT721 - The Mathematics of Politics
    • MIT722 - Investigating the Information and Computer Forensic
    • MIT723 - Information Security Management
    • MIT724 - Information Intelligence
  • International Policy and Strategic Studies (Code: MIP)  
    • MIP725 - Power, Justice and Order in International Politics
    • MIP726 - International Organisations and Regimes
    • MIP727 - International Political Economy and the State
    • MIP728 - International Conflict Resolution
  • Comparative Studies (Code: MCS)
    • MCS717 - Comparative Media System
    • MCS718 - Comparative Religion and Ethics
    • MCS719 - Human Security
    • MCS720 - Control of Information 
MC770 - Master of Mass Communication

Programme Details
  • This postgraduate master programme began in 1996, as a twinning programme with Ohio University. It was approved as an UiTM programme by the Education Ministry in 1998. Students can enter the Master`s programme on a full-time or part-time basis. However, all classes are being conducted in the evening to make the programme more accessible to the public or to attract more potential students.
Course Outline 
  • Semester 1
    • Advanced Public Relations (PRO501)
    • Communication Ethics (COM503)
    • Communication Theories (COM502)
    • English (BEL600)
  • Semester 2
    • Communication Theories (COM502)
    • Communication Research Seminar (COM501)
    • Political Economy of the Media (COM 505)
  • Semester 3
    • Telecommunication Media Management (COM507)
    • Media Law & Regulations (COM 514)
    • Graduate Seminar (COM 504)
  • Semester 4
    • New Communication Technologies (COM 508)
    • Contemporary Issues in Media and Cultural Studies (COM 511)
    • Thesis (COM 520) 
Synopsis of Courses Offered
  • Advanced Public Relations (PRO501)
    • This course is meant for graduate students who may not have exposure to a course in public relations. The course provides an introduction to the processes and practice of public relations. It also discusses and explains the importance of researching and identifying strategic publics of an organization and the communication channels used to complete the public relations process. This course will discuss the potential influence and implications of public relations in business, government and non-profit organizations. It will explore key concepts, themes, and theories in public relations from a variety of perspectives.
  • Seminar in Public Relations Management (PRO 502)
    • This course examines the relationship of public relations management to organizational structure, its environment and communication functions. It emphasizes the internal management and evaluation of public relations programmes. This includes discussion on the importance of research, effective management of relationships with key publics, and ethical issues in public relations. The course integrates academic theory with professional practice.
  • Communication Research Seminar (COM 501)
    • This course examines all the traditional as well as non-traditional research methods used in mass communication research. It includes examining the traditional quantitative methods used in content analysis and semiotics would also be examined. All the landmark studies involving each research methodology would be used.
  • Communication Theories (COM 502)
    • The purpose of this course is to provide an overview of the range of multiplicity and diversity encompassing what is known as communication theory. It shows how the variety of challenges and perspectives can be used as deconstructing tools to unravel communication theories and examine images, assumptions, practices and premises hidden within. While introducing the student to major school of thought, the major focus of the course is examining communication theories developed within and external to communication studies through examining historical, intellectual and contemporary events-cultural, political and technological. 
    • We will be tracing some of the theories and the major schools of thought through historic periods, and will refer to the ones most evident in Malay thought/society. Hence we are not attempting to learn all the theories, or what has been labeled as such. 
    • Through cultural and technological changes, new media and modes of communication emerge which in turn transform media, communication and culture themselves. Both media and communication and the understanding of it are in the constant process of restructuring. Within the known range, our objective is to know a limited number of major theories well, and have an acquaintance with certain other ones that might be useful as they come up in other courses.
  • Communication Ethics (COM 503)
    • This course will endeavour to discover universal ethical values for professionals of mass media. It will look at recurring criticisms of media and media practitioners and the limitations of these criticisms.
  • Graduate Seminar (COM 504)
    • Graduate seminar will be conducted by instructors who possess expertise in a specific paradigm in mass communication research. It is designed to be open-ended so that student could benefit from instructor who will guide them in exploring the related topics.
  • Political Economy of the Mass Media (COM 505)
    • This course examines the intricate relationship that exists between media owners and the political and economic elite. It examines how diversify of media is lost and monopolistic trends of media ownership develops. The implication of over commercialization of media business and freedom is also studied.
  • International Communication (COM 506)
    • This course examines the role of international media communication among and between nations and people. It will also look at the problems arising from an imbalanced flow of information in the world.
  • Telecommunication Media Management (COM 507)
    • Telecommunication media management is an analysis of the competitive environment facing today’s media. This course will study various management principles and concepts that can be applied to media companies to help ensure that they operate effectively. Students will also examine media management cases. 
  • New Communications Technologies (COM 508)
    • This course will examine selected technologies of broadcasting, cable, satellites, telephony, information and multimedia systems. It will also examine the economic and regulatory frameworks.
  • Seminar in Media Trends and Criticism (COM 509)
    • This course takes a critical view of the current media trends and critical analysis of the media. It will focus on the cultural as well as aesthetic approaches toward media products.
  • Contemporary Issues in Media and Cultural Studies (COM 511)
    • This course will provide a broader theoretical context to the discourse on media studies by focusing on current major areas of concern. The course will examine contemporary issues and their impact on the study of the media, for example, the recurring debate on cultural imperialism, cultural identity, gender issues, globalization, etc.
  • Multimedia Techniques (COM 512)
    • This course examines the emerging technologies of telecommunications and information technology. It will look at the convergence of the two media as well as the applications. It will use case studies, especially that of the Multimedia Super Corridor (MSC) of Malaysia.
  • Media Law and Regulation (COM 514)
    • This course is designed to study the macro issues relating to mass media laws and regulation in Malaysia and other countries. It will also examine issues of deregulation and liberalization of mass media laws, emerging laws such as the cyber laws of Malaysia as well as other laws designed to control the Internet.
  • Directed Study (COM 515)
    • Students who wish to work on a particular area of study can seek out instructors with expertise on the area to supervise them. They may undertake empirical research or projects. Students will work on special problems in depth under a planned programme which is approved by the advisor. 
MC780 - Master of Mass Communication (Research) 

Programme Details
  • This programme began in 1996, as a twinning programme with Ohio University. It was approved as an UiTM programme by the Education Ministry in 1998. Students can enter the Master`s programme on a full-time or part-time basis. However, all classes are being conducted in the evening to make the programme more accessible to the public or to attract more potential students. This programme will take about one (1) to three (3) years for full-time students and one-in-a half (1 1/2) to (5) years for part-timers.  Students will have to work on a thesis but can attend a minimum auditing courses (no fee imposed). Students need to consult lecturers (thesis supervisors) on an occasional basis. 
Career Opportunities  
  • Graduates from the Master`s and PHD programmes have wide career opportunities in the rapidly developing mass communication industry. they can be employed in all media industries nationally and internationally. Many graduates also become lectures in colleges and universities.
For more information, you guys can visit Institute of Graduate Studies (IPSis).
UiTM SENTIASA DIKU

Monday, September 5, 2016

New Blog Header

Assalammualaikum guys :)

Once again, I already changed my blog header. Can you see it ? I want to make it look simple as it can be because what I saw on my previous header, it look quite messy and to much going on. So, I decided to change to the simple one (perhaps). I don't know why I'm sharing this, maybe I just get too excited about it. Besides, peoples can easily saw it if I changing my blog header, so what's the point I post this entry ? Hmmmmm, still blurry. 


Previous header


Latest header


And I don't know how many times I'd already changed my blog header. Hahahaha. Well, I guess it's a good thing for me because it makes me became more creative and innovative. At the same time, the blog will look new and fresh. Yes, we need freshness to motivate ourself, isn't it ? Besides, maybe  it will motivate other too (hopefully). I think that's all I want to say (actually I'm stuck). Okay then, see you guys around. Good bye for now.

Saturday, September 3, 2016

Are You Afraid Of The Dark ?

Assalammualaikum guys :)

Siapa yang pernah menonton Are You Afraid of the Dark?". Actually "Are You Afraid of the Dark?" merupakan rancangan TV bersiri dan ditayangkan bermula pada tahun 1990–2000. Setiap episod mempunyai jalan cerita yang berlainan dan ada juga bersambung tapi mostly semua episod berlainan cerita. Running time untuk setiap episod berdurasi antara 20 hingga 25 minit dan genre rancangan bersiri ni adalah drama, family, fantasy, horror dan juga suspense. By the way, mostly 90's kids memang tahu rancangan bersiri ni dan ini merupakan rancangan kegemaran aku semasa zaman sekolah rendah. Aku ingat lagi rancangan ni ditayangkan dekat channel Nickelodeon dan masa tu Astro baru ja di"lauching"kan. Kalau cousin dari sebelah mak aku datang bermalam rumah nenek aku dulu, mesti kami akan berkumpul ramai-ramai tengok rancangan ni dan kalau tak tak silap, rancangan ni main pada waktu malam (lupa jam berapa). Honestly, aku sampai sekarang masih rasa seram sejuk bila dengar muzik intro rancangan ni.

The original series was created by D.J. MacHale and 
Ned Kandel, and was picked up by Nickelodeon in 1991. 
MacHale, Kandel, and Nickelodeon teamed up with 
the Canadian company Cinar.

Sumber: Wikipedia

Rancangan bersiri "Are You Afraid of the Dark?" berkisarkan sekumpulan remaja yang menggelarkan diri mereka sebagai "The Midnight Society". Pada setiap minggu, mereka akan berkumpul di tempat rahsia which is dalam hutan dan salah seorang ahli akan memulakan cerita apabila semua ahli sudah pun berkumpul mengelilingi unggun api. Setiap stiryteller akan memulakan cerita mereka dengan berkata "Submitted for the approval of the Midnight Society, I call this story..." dan pada masa yang sama, dia (storyteller) akan menaburkan "midnight dust" dari beg kulit ke dalam unggun api untuk meningkatkan api dan menghasilkan asap putih ngeri. Storyteller akan terus membacakan tajuk cerita dengan "The Tale of...". Kebiasaannya, tema cerita berkisarkan fenomena paranormal seperti syaitan, hantu, sihir, rumah berhantu dan sebagainya. Setiap episod telah difilemkan sama ada di dalam hutan, di rumah-rumah terbengkalai atau di tempat-tempat awam seperti sekolah atau perpustakaan. Sumber cerita ini adalah berbeza-beza dan ramai yang mengadaptasi dengan cerita-cerita umum dongeng dan cerita-cerita pendek atau urban legend.

List of Episodes for Season 1 - Season 7

Are You Afraid of the Dark? (Season 1)
Episode 1 - The Tale of the Phantom Cab
Episode 2 - The Tale of the Laughing in the Dark
Episode 3 - The Tale of the Lonely Ghost
Episode 4 - The Tale of the Twisted Claw
Episode 5 - The Tale of the Hungry Hounds
Episode 6 - The Tale of the Super Specs
Episode 7 - The Tale of the Captured Souls
Episode 8 - The Tale of the Nightly Neighbors 
Episode 9 - The Tale of the Sorcerer's Apprentice
Episode 10 - The Tale of Jake and The Leprechaun
Episode 11 - The Tale of the Dark Music
Episode 12 - The Tale of the Prom Queen
Episode 13 - The Tale of the Pinball Wizard

Are You Afraid of the Dark? (Season 2)
Episode 1 - The Tale of the Final Wish
Episode 2 - The Tale of the Midnight Madness
Episode 3 - The Tale of Locker 22
Episode 4 - The Tale of the Thirteenth Floor
Episode 5 - The Tale of the Dream Machine
Episode 6 - The Tale of the Dark Dragon
Episode 7 - The Tale of the Frozen Ghost
Episode 8 - The Tale of the Whispering Walls
Episode 9 - The Tale of the Full Moon
Episode 10 - The Tale of the Shiny Red Bicycle
Episode 11 - The Tale of the Magician's Assistant
Episode 12 - The Tale of the Hatching
Episode 13 - The Tale of Old Man Corcoran

Are You Afraid of the Dark? (Season 3)
Episode 1 - The Tale of the Midnight Ride
Episode 2 - The Tale of Apartment 214
Episode 3 - The Tale of Watcher's Woods
Episode 4 - The Tale of the Phone Police
Episode 5 - The Tale of the Dollmaker
Episode 6 - The Tale of the Bookish Babysitter
Episode 7 - The Tale of the Carved Stone
Episode 8 - The Tale of the Guardian's Curse
Episode 9 - The Tale of the Curious Camera
Episode 10 - The Tale of the Dream Girl
Episode 11 - The Tale of the Quicksilver
Episode 12 - The Tale of the Crimson Clown
Episode 13 - The Tale of the Dangerous Soup

Are You Afraid of the Dark? (Season 4)
Episode 1 - The Tale of the Renegade Virus
Episode 2 - The Tale of the Long Ago Locket
Episode 3 - The Tale of the Water Demons 
Episode 4 - The Tale of Cutter's Treasure: Part 1
Episode 5 - The Tale of Cutter's Treasure: Part 2
Episode 6 - The Tale of the Quiet Librarian
Episode 7 - The Tale of the Silent Servant
Episode 8 - The Tale of the Room for Rent
Episode 9 - The Tale of the Ghastly Grinner
Episode 10 - The Tale of the Fire Ghost
Episode 11 - The Tale of the Closet Keepers
Episode 12 - The Tale of the Unfinished Painting
Episode 13 - The Tale of Train Magic

Are You Afraid of the Dark? (Season 5)
Episode 1 - The Tale of the Dead Man's Float
Episode 2 - The Tale of the Jagged Sign
Episode 3 - The Tale of Station 109.1
Episode 4 - The Tale of the Mystical Mirror
Episode 5 - The Tale of Prisoners Past
Episode 6 - The Tale of C7
Episode 7 - The Tale of Badge
Episode 8 - The Tale of the Manaha
Episode 9 - The Tale of the Unexpected Visitor
Episode 10 - The Tale of the Chameleons
Episode 11 - The Tale of the Vacant Lot
Episode 12 - The Tale of a Door Unlocked
Episode 13 - The Tale of the Night Shift

Are You Afraid of the Dark? (Season 6)
Episode 1 - The Tale of the Forever Game
Episode 2 - The Tale of the Zombie Dice 
Episode 3 - The Tale of Jake the Snake
Episode 4 - The Tale of the Virtual Pets 
Episode 5 - The Tale of the Misfortune Cookie 
Episode 6 - The Tale of the Gruesome Gourmets
Episode 7 - The Tale of the Hunted 
Episode 8 - The Tale of Vampire Town
Episode 9 - The Tale of the Wisdom Glass 
Episode 10 - The Tale of the Walking Shadow 
Episode 11 - The Tale of Oblivion 
Episode 12 - The Tale of the Secret Admirer
Episode 13 - The Tale of Bigfoot Ridge

Are You Afraid of the Dark? (Season 7)
Episode 1 - The Tale of the Silver Sight (Part 1)
Episode 2 - The Tale of the Silver Sight (Part 2)
Episode 3 - The Tale of the Silver Sight (Part 3)
Episode 4 - The Tale of the Stone Maiden
Episode 5 - The Tale of the Laser Maze
Episode 6 - The Tale of Highway 13
Episode 7 - The Tale of the Lunar Locusts
Episode 8 - The Tale of the Reanimator
Episode 9 - The Tale of the Photo Finish
Episode 10 - The Tale of the Last Dance
Episode 11 - The Tale of the Time Trap
Episode 12 - The Tale of Many Faces
Episode 13 - The Tale of the Night Nurse

By the way, kalau sesiapa nak tengok rancangan ni, boleh tengok dekat YouTue tapi tak sure kalau semua season ada. Ala, tengok sikit-sikit sudahlah bagi hilang rasa rindu dan pada masa yang sama, dapat mengimbau kenangan masa kecil dulu, kan. By the way, kalau tengok rancangan ni dekat YouTube, bagus untuk kesihatan juga, dapat exercise jantung. Itu pun kalau ada scene yang mengejut, kalau tiada, apa boleh buat. Hahahaha. So, jangan lupa untuk menonton rancangan ni di YouTube sekiranya berkesempatan. Sebelum tu, "Are You Afraid Of The Dark?", Yes or No ? Jawab sendiri. Okaylah, nak pergi sambung menonton episod baru "Are You Afraid Of The Dark?". Goodbye.