Wednesday, 16 October 2019

New Collection "No Luck, All Skills" by High Cultured

Assalammualaikum and good afternoon guys :)

I bet all of you know this brand, High Cultured and I've been fall in love with High Cultured since 2012. For your information, High Cultured had been launching their new "No Luck, All Skills" collection on 5th October 2019 at SNEAKER-LAH. So, don’t forget to grab one of these new collections because I have already got mine. 




By the way, don't forget to online shopping with High Cultured to find more amazing things and also don’t forget to follow them on social media .

hashtag  #highcultured or #highculturedonline 

Clothesmate85 Garage Sale

Assalammualaikum & good morning guys :)

Here I come again with Garage Sales from my CLOTHESMATE85. So, quickly grab your best price for Uniqlo T-Shirt for only RM10.00 and it's limited of stock. The reason I want to sell all these T-Shirt because it's too fit for me and also I want to make a clearance.



Brand: Uniqlo
Size: S only
Price: RM10.00
Condition: 9.5/10 (Like New)
Reason for sale: Clearance/Too Fit

Last but not least, if you want to know more, you guys can follow my CLOTHESMATE85 to update any sales. Thank you for your support and have a nice day. Adios !

Tuesday, 15 October 2019

Pengambilan Calon Lepasan Ijazah sebagai Pegawai Kadet Graduan 2020 dalam Angkatan Tentera Malaysia

Assalammualaikum guys dan selamat petang guys  :)

Masih mencari peluang pekerjaan ?
Ingin menjadi wira yang mempertahankan negara ?
Ingin kelihatan segak dan bergaya memakai pakaian seragam tentera ?

Ingin mengubah mentaliti diri sendiri dan orang sekeliling yang mengatakan 
ANDA TIDAK BOLEH ?

Jangan risau, anda boleh mengubah semua PERSEPSI itu dengan menyertai

PERMOHONAN PENGAMBILAN PEGAWAI KADET GRADUAN 2020 DALAM SKIM PERKHIDMATAN PEGAWAI ANGKATAN TETAP ANGKATAN TENTERA MALAYSIA


Kepada para graduan yang masih mencari peluang pekerjaan, sekarang anda boleh mendaftarkan diri di JOM MASUK TENTERA.

Sukacita dimaklumkan bahawa ATM mempelawa saudara/saudari yang berkelulusan Ijazah Sarjana Muda untuk menyertai ATM melalui skim Pegawai Kadet Lepasan Ijazah (Graduan) yang berkelayakan Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) untuk berkhidmat sebagai Pegawai dalam Perkhidmatan Tentera Darat Malaysia (TDM), Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM)

Kepada yang berminat, sila email kepada di  pengambilanpegatm@gmail.com dengan menghantar dokumen - dokumen dalam bentuk PDF seperti berikut:

📌 Resume (termasuk Berat dan Tinggi). 
📌 Salinan Kad Pengenalan. 
📌 Salinan Siji SPM. 
📌 Salinan Sijil MQA. 
📌 Salinan Sijil Ijazah/Transkrip. 
📌 Gambar Ukuran Passport.  

Sebarang permasalahan berkenaan permohonan bolehlah menghubungi di talian Pengambilan Pegawai Kadet Graduan (Isnin - Jumaat) bermula 9.00am - 5.00pm:(03) 20594524/2391/4526 atau di talian 011-65504585.

"ATM - MEMPERKASAKAN KEDAULATAN NEGARA"

#jommasuktentera #angkatantenteramalaysia #malaysianarmedforces #atm #memperkasakankedaulatannegara #tenteradaratmalaysia #tdm ##malaysianarmy #ma #gagahsetia #strongandloyal #tenteralautdirajamalaysia #tldm #royalmalaysiannavy #rmn #sediaberkorban #readytosacrifice #tenteraudaradirajamalaysia #royalmalaysianairforce #rmaf #tudm #sentiasadiangkasaraya #alwaysinthesky

Tuesday, 3 September 2019

Trip to Krabi, Thailand - Part 1 !

Assalammualaikum guys :)

Long time no see, right ? Sorrylah  busy memanjang dan tiada mood mahu menulis blog ni. Tapi here I am again menulis di blog yang sudah lama ditinggalkan. Yeah, for sure kali ni aku masukkan entry masa  pergi bercuti oversea di negara jiran iaitu di Krabi, Thailand. Walaupun tak jauh dan banyak sudah orang pergi melawat atau melancong ke Krabi but still, aku nak share juga pengalaman masa pergi travel ke sana. Lain orang lain pengalaman, kan. Actually ni adalah last minute plan, plan asal sebenarnya mahu pergi melawat Perth, Australia tapi disebabkan visa tak diluluskan oleh pihak Kedutaan Australia, terpaksalah tukar plan melancong ke tempat lain. Eyalah, dah apply cuti tahunan dan rugi pula kalau tak digunakan. So, cerita pasal insiden Perth, Australia nanti aku ceritakan di entry lain, okay. Kita sambung dulu cerita di Krabi ni. 

Dengan kadar yang rendah dan tambang murah daripada mana-mana perkhidmatan udara, so semestinya Air Asia menjadi pilihan kami untuk pergi melancong ke Krabi, Thailand. Disebabkan oleh kami beli tiket one day before fly, harga tiket masa pergi sahaja dari KL - Krabi ialah RM127.00 dan harga tiket balik pula dari Krabi ke KL pula ialah RM88.00. So, total tiket untuk seorang ialah RM227.00 dan kamu boleh dapat harga yang jauh lebih murah kalau kamu booking dan planning awal sekiranya kamu mahu pergi ke Krabi atau mana-mana destinasi. Kami ambil flight awal pagi dari KL - Krabi pukul 6.55 pagi dan kami sampai di Krabi International Airport dalam pukul 7.30 pagi (ikut waktu Krabi, Thailand, masa lewat 1 jam). Kalau iktu waktu perjalanan, ambil masa dalam 1 jam 35 minit ja pun. Tak jauh pun sebenarnya. Hehehehe. 


Selamat tiba di Krabi International Airport. Welcome to Krabi, Thailand ! Masa turun dari kapal terbang tu, pihak aiport ada sediakan shuttle bas untuk pergi ke pintu ketibaan walaupun sebenarnya tak jauh pun, so memang terbaiklah. Sementara menunggu turn naik bas, snap gambar dulu kan. 


Keadaan dalam Krabi International Airport, ni kawasan yang dibenarkan untuk ambil gambar, okay. Jangan pula ambil gambar di kawasan yang tidak dibenarkan, kang timbul pula masalah lain, kan. 


So, after dapat cop imigresen Thailand, kami terus pergi ke kedai simkad AIS ni. Harga simkad mengikut harga pakej yang kamu mahu, ada beberapa pilihan pakej yang kamu pilih. 1 simkad harga dalam RM30.00 lah macam tu dan hanya boleh digunakan selama 5 hari. Ngamlah dengan waktu travel kami di Krabi selama 4 hari 3 malam tapi hari pertama ja data laju, hari kedua dah lembab macam siput. Menyedihkan sebab dalam advertisement bagitahu yang data unlimited tapi indah khabar dari rupa. Hmmmm.


After settle urusan membeli simkad, kami planning nak cari grab atau tuk tuk untuk pergi ke hotel yang kami tempah which is Amity Posthel yang terletak di Krabi Town. Kebetulan masa tu, ada staf dari agensi Amazing Andaman approach kami untuk ambil pakej dengan dorang dan since kami berdua 1st time pergi ke Krabi, Thailand, kami pun setuju ambil pakej dengan Amazing Andaman ni. Kami ambil pakej untuk trip 2 hari iaitu pada hari pertama pergi Emerald Pool, Hot Spring Waterfall, Tiger Cave Temple dan pada hari kedua pergi ke 5 Island + Talu Cave (with Big Boat). Total pakej ni untuk seorang dalam RM280 termasuk dengan lunch masa pergi aktiviti dan masa pergi/balik dari airport pun dorang sediakan kenderaan, so okaylah kan. Yang penting bagitahu waktu boarding kapal terbang, so dorang boleh arrange pergerakan untuk ambil di hotel nanti.



Inilah keadaan bilik di Amity Poshtel yang terletak di Krabi Town, 35 Maharat Road Paknam, Muang, Krabi, Thailand 81000Tel: 075-810-157-8 Fax: 075-622963 Email: info@amity-krabi.com. Kami booking hotel ni di apps Booking.com dan harga yang kami dapat untuk 4 hari 3 malam di Amity Poshtel ni (tidak termasuk breakfast) adalah RM204.00, so kira murah jugaklah kalau dibandingkan dengan harga hotel yang lain. Tapi kalau kamu rajin buka apps Booking.com, confirm kamu boleh dapat harga yang lebih murah dan rendah daripada mana-mana harga hotel. So, tunggu apa lagi, cepat-cepatlah buka apps Booking.com untuk booking hotel dengan hara yang murah dan rendah !








Selepas rehat, malam tu kami plan untuk keluar jalan-jalan sekitar Krabi Town. Kebetulan masa kami keluar, ada pasar malam dibuka berdekatan dengan hotal yang kami tinggal. Tapi tiada apa yang kami beli pun, hanya jalan-jalan untuk melihat apa yang dijual. Lagipun di pasar malam ni, banyak jual makanan ja daripada jual barang.



Then, kami bergerak mencari 7 Eleven di area Krabi Town sebab dengar daripada kawan-kawan yang sudah travel ke Krabi or any part of Thailand, 7 Eleven di Thailand antara yang best untuk pergi. Antara sebab dia ialah banyak bahan makanan yang sedap-sedap dan murah. Kebetulan 7 Eleven yang kami jumpa ni besar dan dalamnya ada macam-macam jenis makanan dijual. Memang best. By the way, kena pandai-pandai pilih makanan yang halal. Okay.




Banana Nutella Pancake ni semestinya dicari. Memang rugi kalau pergi ke Thailand, tidak makan pancake ni. Ni antara makanan yang wajib dimakan kalau pergi mana-mana tempat di Thailand. By the way, kalau di Thailand, apa-apa makanan yang berkaitan dengan pisang, memang sedap. Tidak kiralah susu pisang, pancake pisang atau muffin pisang, semuanya sedap.





Banana Nutella Pancake yang menjadi kegilaan setiap orang yang pergi melancong ke Thailand. Sudah semestinya sedap dimakan. Kalau tak sedap, memang takkan direkomenkan. Hehehehe. After kami makan pancake, kami jalan-jalan sekitar Krabi Town dan kembali pulang ke hotel untuk berehat. Nak tahu aktiviti kami yang selanjutnya,  tunggu entry Trip to Krabi, Thailand - Part 2, okay ? Kita jumpa di cerita yang sama tapi di entry yang lain. Adios.

Monday, 15 July 2019

Majlis Perkahwinan Lt Qayyum Edlee bin Abdul Aziz TUDM & Farzana Nurain binti Mohd Faizal (13 Julai 2019)

Assalammualaikum guys :) 

Alhamdulillah, tahniah diucapkan kepada pasangan pengantin baru Lt Qayyum Edlee bin Abdul Aziz TUDM & Farzana Nurain binti Mohd Faizal. Kahwin juga akhirnya abang sulung kami dalam skuad KAP27/17. Kepada kedua-dua pengantin baru, selamat menempuhi hidup baru bersama-sama, semoga menjadi sebuah keluarga yang sakinah, mawaddah dan warrohmah serta diberikan keturunan yang soleh dan solehah dikurniakan limpahan rezeki yang berkat serta selalu berada di dalam lindungan juga kasih sayang Allah SWT. Semoga Allah SWT menyempurnakan semua kebahagiaan kamu berdua dan menjadikan pernikahan ini sebagai ibadah kepada-Nya.

Lt Qayyum Edlee bin Abdul Aziz TUDM
&
Farzana Nurain binti Mohd Faizal







  
Kepada Qayyum, selamat menjadi seorang suami dan seorang imam yang mempunyai amanah, tanggungjawab yang besar untuk isteri dan juga kepada anak-anak. Jadilah suami yang hebat dan ayah yang penyayang. Kepada Nana, selamat menjadi seorang isteri yang soleha dan bidadari yang terbaik kepada suami tercinta. Semoga juga menjadi ibu yang terbaik serta penyayang kepada anak-anak. Aaminn. Sebelum bergerak balik ke KL, kami semua pergi lepak-lepak dekat Pantai Klebang dulu.





Sekali lagi, tahniah atas pernikahan kamu berdua pada hari ini. Selamat membina keluarga yang sakinah, mawaddah, warrahmah. Aamin. Terima kasih untuk hospitaliti yang diberikan dan terima kasih juga kepada skuad SB bagi membantu menjayakan majlis ini. That's all for today. Adios.

Monday, 1 July 2019

HP Malaysia - Riang Raya Bersama Alvin Chong

Assalammualaikum  guys :)

Thank you Alvin Chong 鍾瑾樺 for today. Finally, get another chance to meet with our handsome and talented Alvin Chong. It was awesome and amazing to see you again. Thanks a lot, Alvin ! Not forget to mention, we’re Alvinators will always supporting you. 
Put your hand up if you agree with me !











#alvinchong #alvinchongfans #alvinchong123 #alvinchonglovers #alvinchong123❤ #alvinchongsupporter #alvinchongvevo #alwayssupportalvinchong #supportalvinchongforever #RiangRiaDiHariRaya #HPMY