Saturday, 1 October 2016

Preparation for My Graduation Day (Part 4)

Assalammualaikum guys :)

Alhamdulillah, dah masuk bulan Oktober, kita (graduan) semakin menghampiri hari graduasi masing-masing dan waktu yang ditunggu-tunggu sudah pun tiba iaitu Pengesahan Kehadiran Istiadat Konvokesyen dan Cetak Borang Jubah. Tapi buat masa ni, Kajian Pengesanan Graduan (KPG) bagi mahasiswa UiTM belum dibuka lagi. So, kena tunggu lagi sehingga dibuka baru boleh membuat kaji selidik KPG tu. Nanti kalau dah buka, aku akan share dalam blog ni. Okay.

Notis pemberitahuan:
"SKPG I masih belum dibuka kepada IPT anda sekiranya nama IPT anda tiada dalam senarai di bawah. Sila hubungi IPT anda untuk maklumat lanjut."

Pengesahan Kehadiran Istiadat Konvokesyen dan Cetak Borang Jubah
(klik yang link yang berwarna biru tu)


 Masukkan No. Pelajar dan No. Kad Pengenalan.


Once dah masukkan No. Pelajar dan No. Kad Pengenalan dan klik "Cari".
Nanti akan keluar semakan dan pengesahan maklumat peribadi seperti 
di bawah ni untuk membuat pengesahan kehadiran dan mencetak borang jubah serta boleh melihat bil bendahari  untuk check sama ada semua pembayaran sudah dibuat ataupun belum. Okay.


Bil Bendahari (pastikan semua bil sudah dijelaskan).


Pengesahan kehadiran graduan dan cetak borang jubah.


Sekiranya hadir, klik pada "Saya akan menghadiri Istiadat Konvokesyen" dan sekiranya tidak hadir pun kena klik juga pada "Saya tidak akan hadir Istiadat Konvokesyen" dan hantar pengesahan kehadiran tersebut. 


Bila semua dah settle, jangan lupa untuk cetak Borang Jubah dan bawanya semasa ingin mengambil jubah pada waktu yang telah ditetapkan oleh pihak UiTM. Okay.


Okay, rasanya sampai sini dulu aku update mengenai Majlis Konvokesyen UiTM kali ke-85 ni. Nanti kalau ada apa-apa update daripada pihak Konvokesyen UiTM, aku akan share lagi information mengenai konvokesyen tu dalam blog ni. So, see you guys on the next entry #preparationformygraduationdaypart5. Goodbye. By the way, kita (graduan) semakin menghampiri Majlis Konvokesyen UiTM kali ke-85.

#roadtoconvo #uitmconvocation #uitmshahalam #masscomm #prmajor #uitmdihatiku #masscommunication#facultycommunicationandmediastudies #passionatelydifferent #publicrelations #wearemasscommuitm#iprmsauitmchapter #mc222/242 #masscommer #roadtoconvo #uitmconvocation #uitmshahalam #masscomm #prmajor 
#uitmdihatiku #masscommunication #facultycommunicationandmediastudies 
#passionatelydifferent #publicrelations#wearemasscommuitm #iprmsauitmchapter #mc222/242 #masscommer #blackandorangeisuitmmasscommcolour

No comments :

Post a Comment